HoofdnieuwsRegionaal

Donderdag 19 mei: 1e Hart&Vaatcafé over Hartfalen en Voeding in ziekenhuis Nij Smellinghe

DRACHTEN – In samenwerking met De Hart&Vaatgroep organiseert ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten op donderdag 19 mei 2016 voor de eerste keer een Hart&Vaatcafé. Deze bijeenkomst is bedoeld voor mensen met een hartaandoening, hun familie en naasten en belangstellenden. Specialisten geven informatie binnen een thema en een patiënt doet eventueel zijn of haar verhaal. Ook kunnen de bezoekers ervaringen uitwisselen. Het thema van de eerste editie van het Hart&Vaatcafé in Nij Smellinghe is ‘Hartfalen en Voeding’.

“De kracht van het Hart&Vaatcafé is dat zowel deskundigen als ervaringsdeskundigen aan het woord komen. Hierdoor worden bezoekers op een laagdrempelige manier heel breed geïnformeerd. Er is daarnaast voldoende ruimte voor het beantwoorden van vragen uit het publiek”, aldus Jeanette Stamps, regioconsulent van De Hart&Vaatgroep.

“We doen als ziekenhuis hieraan mee, omdat we bekendheid en voorlichting rond gezondheid en preventie heel belangrijk vinden. Het Hart&Vaatcafé heeft onder andere als doel lotgenoten met elkaar in contact te brengen. Dat spreekt ons aan”, aldus Jeanette Overwijk, seniorverpleegkundige op de verpleegafdeling Cardiologie.

Informatie over relatie gezond eten en hartfalen
Tijdens het Hart&Vaatcafé in Nij Smellinghe over hartfalen en voeding komen cardioloog S. Dijkstra en diëtist Bea van der Mei aan het woord. Zij vertellen over de relatie tussen gezond eten en hartfalen. Na de pauze is er een panelsessie met de cardioloog, diëtist, hartfalenverpleegkundige Mirjam van Aalsum en een patiënt. Zij beantwoorden vragen uit het publiek.

Meld u nu aan!
Het Hart&Vaatcafé vindt plaats op donderdag 19 mei 2016, van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Het café wordt gehouden in ziekenhuis Nij Smellinghe (Compagnonsplein 1, Drachten).

De toegang is gratis. Het is wel nodig om u aan te melden. Dit kan vanaf maandag 11 april via www.nijsmellinghe.nl/hartenvaatcafe. U ontvangt van ons een bevestigingsmail. Dit is tevens uw entreebewijs.

Bij vragen kunt u mailen naar [email protected].

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button