HoofdnieuwsRegionaal

Dongeradeel draagt mfa officieel over aan Holwerd

DOKKUM – De multifunctionele accommodatie (mfa) in Holwerd is nu officieel van het dorp. Woensdag 13 augustus hebben de gemeente Dongeradeel en de Stichting Multifunctionele Accommodatie Holwerd hiertoe een koopovereenkomst getekend. De gemeente heeft de grond en het complex nu overgedragen aan de stichting. In de nieuwe accommodatie, waar veel vrijwilligers aan hebben meegewerkt, zijn sport, welzijn en cultuur ondergebracht.

Het rapport Holwerter Fiersichten was de directe aanleiding voor het dorp om zich in te zetten voor het voorzieningenniveau in Holwerd en de regio. In dit rapport is de visie op het gebied van wonen en werken, toerisme en voorzieningenniveau beschreven. Daarnaast speelde de mogelijke sluiting van de sporthal in Holwerd door gemeentelijke bezuinigingen. Omdat Dongeradeel voorzieningen in de gemeente wilde clusteren, heeft Holwerd op dat moment een werkgroep opgericht met als doel de sporthal te behouden en daar tevens een multifunctionele accommodatie van te maken voor het dorp en de regio.

Het resultaat is een prachtige locatie met 3.800 m2 vloeroppervlak bestaande uit een sporthal en sportbergingen, kleedboxen voor de voetbalvereniging met berging en bestuurskamer en kleedboxen voor de binnensport, waaronder invalidensport, met kantine. Verder herbergt de mfa dorpshuiszalen en een bar, een jongerencentrum, theaterzaal met groot podium die tevens gebruikt kan worden voor buitenoptredens, een peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en een lifestyle studio voor onder andere fitness. Eind november wordt de mfa van Holwerd officieel geopend.

 

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button