HoofdnieuwsRegionaal

Dorpshuis Trefpunt ontvangt € 12.500 van het Oranje Fonds

KOLLUMERPOMP  – Voor de realisatie van een multifunctionele vloer in de grote zaal heeft dorpshuis Trefpunt in Kollumerpomp een grote bijdrage van € 12.500 ontvangen van het Oranje Fonds. Het bestuur van de stichting dorpshuis Trefpunt is zeer content met deze substantiële bijdrage. De realisatie van de plannen komt hiermee een stap dichterbij.

Stichting Dorpshuis Trefpunt exploiteert het dorpshuis in Kollumerpomp. Het dorpshuis heeft een centrale plek in de dorpsgemeenschap en is als zodanig onmisbaar als sociale voorziening. Zo biedt het onderdak aan de kinderopvang, peuterspeelzaal, koersbalclub, gymnastiek- en volleybalvereniging en houdt de basisschool er haar gymnastieklessen. Daarnaast is het dorpshuis ieder weekend geopend als ontmoetingsplek voor de dorpsbewoners en worden er regelmatig activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Het exploiteren van het dorpshuis en het organiseren van al deze activiteiten wordt volledig verzorgd door vrijwilligers. In totaal zijn er meer dan 60 mensen die geheel belangeloos hun tijd en energie steken in allerlei activiteiten om hun dorpshuis draaiende te houden. Dit onderstreept het brede draagvlak dat het dorpshuis heeft binnen de gemeenschap van Kollumerpomp.

Na 50 jaar trouwe dienst moet de houten vloer van de grote (sport)zaal in dorpshuis ‘t Trefpunt worden vervangen. Omdat er allerlei verschillende activiteiten plaatsvinden in deze zaal moet de nieuwe vloer geschikt zijn voor diverse doeleinden. Tegelijkertijd moet ook de verouderde verwarming worden vervangen. Hiermee verwacht het bestuur een flinke besparing op het energieverbruik te kunnen realiseren. Het is de bedoeling dat het project nog deze zomer wordt uitgevoerd.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button