Buiten regioHoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Drie aanhoudingen voor inbraken dankzij DNA-hits

FRYSLÂN – Het woninginbrakenteam heeft de afgelopen periode drie aanhoudingen verricht dankzij DNA-hits. Het DNA van de verdachten was aangetroffen na onderzoek door de forensische opsporing bij inbraken in woningen en scholen in de provincie Fryslân.

Woninginbraak in Leeuwarden

Een 28-jarige inwoner van Sneek wordt verdacht van een woninginbraak in Leeuwarden. Zijn DNA werd aangetroffen na een inbraak in een woning in de Willem Lodewijkstraat in stad. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Woninginbraak in Burgum

Begin augustus 2013 werd ingebroken in een woning aan de Prins Bernhardstraat in Burgum. De inbreker raakte daarbij gewond en verloor bloed. Dit werd veiliggesteld door rechercheurs van de forensische opsporing. Na onderzoek door het NFI bleek dit spoor over één te komen met het DNA van een 49-jarige inwoner van Leeuwarden. Hij werd afgelopen maandag aangehouden en bekende na verhoor de inbraak. Ook tegen hem werd door het inbrakenteam proces-verbaal opgemaakt. De Leeuwarder mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Inbraken in Wirdum en Wijnjewoude

Ook het DNA van een 43-jarige inwoner van Leeuwarder werd aangetroffen tijdens sporenonderzoek na een woninginbraak in Wirdum en bij een inbraak in een school in Wijnjewoude. De Leeuwarder werd afgelopen dinsdag aangehouden. De man werd ook nog verdacht van een andere woninginbraak in Wirdum en ook van een inbraak in een andere school in Wijnjewoude. Tijdens het verhoor bekende de 43-jarige al deze vier inbraken. Tegen hem werd dan ook proces-verbaal opgemaakt en ook hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button