EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Drie dagen radio Desperado in Buitenpost

BUITENPOST – Nog een week en dan organiseert radio Desperado een grote reünie in Buitenpost met als klap op de vuurpijl een muziekfeest in The Point. ‘Het zal een fantastische drive-in show gaan worden met veel licht en geluid, daar hadden we vroeger alleen maar van kunnen dromen’, aldus de organisatie. De populaire radiozender uit de jaren ’80 en ’90 wil dat Buitenpost bruist van herinneringen. Van vrijdag 27 tot zondag 29 mei is er live-radio. ‘De voorverkoop is inmiddels gestart en gaat echt boven verwachting.’ De radio-uitzendingen vinden plaats vanuit de voormalige Henk ten Hoor, midden in het centrum van Buitenpost. Een frequentie is nog niet bekend. ‘Die ontvang je pas enkele dagen voor de uitzending, online luisteren via www.radiodesperado.nl kan al vanaf begin mei. Daar hoor je een heerlijke mix van 80’s en 90’s en leuke nieuwe muziek.’

Desperado-reünie
Tijdens de reünie moet niet alleen de goede, oude tijd terugkeren op de radio, maar ook op straat en in horecagelegenheden. De piratenzender met top 40-muziek was ruim 25 jaar geleden ongekend populair in de regio Noordoost-Fryslân. In het weekend klonk het geluid van radio Desperado in winkels, cafés en huiskamers. In het laatste weekend van mei is er kans de herinneringen aan die tijd weer op te halen, dan is de radio Desperado-reünie. De voorverkoop voor het muziekfeest op zaterdag 28 mei is gestart bij Texaco Veenstra aan de Kuipersweg in Buitenpost. Kaarten kosten €5 in de voorverkoop en €7 aan de zaal. Veel luisteraars van toen zullen zaterdag 28 mei zullen om hun oude klasgenoten, stapgenoten en vrienden uitnodigen voor het slotfeest in The Point.

Radio Desperado
De piraat Desperado zond uit vanuit een voormalige bejaardenwoning in Augustinusga en maakte geen geheim van haar bestaan. De zendmast was tot in de verre omtrek te zien. In lokale discotheken werd reclame voor de zender gemaakt en het team van Desperado verzorgde vanaf de jaarmarkt in Buitenpost live uitzendingen met artiesten en prijzenpakketten. Radio Desperado had als eerste piraat in Noordoost-Fryslân een reguliere weekendprogrammering. De grote doorbraak bij het publiek kwam door een dagvullende uitzending tijdens de omroepstakingen in Hilversum. De zender werd razend populair. Op zaterdag 29 januari 1994, in het jaar dat de zender 10 jaar zou bestaan, kwam er definitief een einde aan de uitzendingen van ‘jouw vrije weekend station’ radio Desperado.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button