HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Drie mannen aangehouden voor verlaten plaats ongeval

DAMWÂLD – De politie heeft zaterdagavond een 25-jarige inwoner van Twijzel en twee inwoners van Damwâld aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van een ongeval. De drie mannen waren met een auto, omgebouwd tot 45km-auto, tegen een boom gebotst op de Foarwei. Na het ongeluk hadden drie de ongevallocatie verlaten.

Toen agenten op de Foarwei arriveerden zagen ze nog net twee mannen wegrennen. In de omgeving werd de 25-jarige man uit Twijzel aangetroffen. Hij was één van de drie mannen die in het voertuig hadden gezeten. Reden om hem aan te houden. De 25-jarige verzette zich hevig en meerdere agenten moesten er aan te pas komen om hem onder controle te brengen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau.

Ook de twee andere inzittenden werden elders in het dorp getraceerd. De twee moesten ook met de agenten mee naar het bureau. Daar werd als snel duidelijk dat deze twee slechts als passagier in de 45km-auto hadden gezeten. Ze mochten na het afleggen van een verklaring dan ook weer het politiebureau verlaten. De man uit Twijzel bleek de bestuurder te zijn geweest. Hem werd gevraagd om mee te werken aan een ademanalyse. Hij blies 1000 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. De verdachte werd vervolgens voor nader onderzoek ingesloten.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button