HoofdnieuwsRegionaal

Druk bezocht Burendagontbijt in Augustinusga

AUGUSTINUSGA – Het was een gezellige drukte zaterdagochtend 27 september in Café Stynsgea in Augustinusga. Ruim 100 belangstellenden bezochten het jaarlijkse Burendagontbijt van de gemeente Achtkarspelen. Burgemeester Gerben Gerbrandy opende het Burendagontbijt. In zijn openingswoord benadrukte hij het belang van ‘in belutsen mienskip’. ‘Wy moatte nei elkoar omsjen.’ Hij sloot af met het gedicht ‘Buorlju yn ‘e fierte’, geschreven door wâlddichter Suzan Bosch ter gelegenheid van het Burendagontbijt.

De organisatie achter het initiatief ‘Sportdorp Stynsgea’ verzorgde een presentatie. Onlangs verwierf Sportdorp Stynsgea een subsidie van € 70.000. Tijdens het burendagontbijt vertelden de initiatiefnemers hoe het geld wordt ingezet ten behoeve van de leefbaarheid van het dorp en welke rol de inwoners daar zelf bij kunnen spelen.

De gemeente Achtkarspelen organiseert sinds 2008 op burendag het Burendagontbijt. Tijdens het burendagontbijt kunnen inwoners van Achtkarspelen kennis maken met elkaar en met gemeenteraadsleden en de burgemeester en wethouders. Ze krijgen de gelegenheid om vragen te stellen of hun ideeën onder de aandacht te brengen. Het Burendagontbijt wordt elk jaar in een ander dorp georganiseerd.

 

Foto’s: Rik Schoonhoven Fotografie

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button