HoofdnieuwsRegionaal

Druk bezochte Oogstdag & Fruitshow bij botanische tuin De Kruidhof

BUITENPOST – Zaterdag 11 oktober organiseerde Botanische Tuin De Kruidhof in Buitenpost haar traditionele en altijd drukbezochte Oogstdag. Op deze feestelijke laatste openingsdag van het seizoen was er van alles te doen. Zo was er weer de jaarlijkse Fruitshow van bijzondere oude fruitrassen en een markt met proeverijen, streek- en biologische producten in de Kloostertuin en de kas. Voor kinderen en volwassenen waren er verschillende workshops en rondleidingen rondom fruit, kruiden en tuinmateriaal. Ruim 1100 mensen kwamen genieten van de opbrengst van de tuinen.

Zo konden de bezoekers o.a. deelnemen aan een rondleiding door de tuinen die de focus legt op de kruiden die worden gebruikt voor het maken van de likeuren. Na afloop kon je zelf de likeuren proeven en kreeg je de recepten mee naar huis. Ook waren er rondleidingen langs oude fruitrassen. De Kruidhof presenteerde zo’n 80 soorten appels en peren uit eigen fruithof.

Voor de kinderen waren ook leuke activiteiten georganiseerd, zo konden de kinderen onder begeleiding een mooie lampion snijden uit een pompoen en sap laten persen uit meegebrachte appels. In de Kloostertuin en in de kas was er een gezellige najaarsmarkt met onder andere verschillende jams, sappen, natuurlijke verzorgingsproducten, diverse geitenkazen, kruidenthee,  zepen en nog veel meer leuke dingen.

We kijken terug op een zeer geslaagd seizoen. Steeds meer mensen weten de weg naar onze prachtige botanische tuin te vinden en realiseren zich dat hier veel meer te beleven is dan je in eerste instantie bij een botanische tuin verwacht. Met de komst van de prachtige speeltuin op ons terrein zien we ook heel veel jonge gezinnen en ‘pakes en beppes’ regelmatig terug komen. We hebben dit jaar bijna 20.000 bezoekers mogen ontvangen en dat is meer dan ooit! aldus Jan – Willem Zwart directeur van De Kruidhof.

 

 

Foto: v.l.n.r. Tweede kamerlid Lutz Jacobi, Siep van der Bijl en Halbe Rinsma van bakkerij van der Bijl, prijswinnares mevrouw Wiersma uit Dokkum en directeur van De Kruidhof Jan Willem Zwart.

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button