HoofdnieuwsRegionaalSport

Druk wedstrijdweekend voor turnster van Wardy

BUITENPOST – Het weekend van 13 en 14 april kende een drukke wedstrijdplanning voor een aantal turnsters van de gymnastiekvereniging Wardy uit Kollum.

Op zaterdag werd in Buitenpost de tweede plaatsingswedstrijd voor de niveaus 9 en 10 gehouden. Aan deze wedstrijd deden vier turnsters van Wardy mee, en probeerde hier een plaats af te dwingen voor het Friese kampioenschap.

Ilse van der Veer behaalde de vorige wedstrijd het zilver bij de pupillen 2 niveau 9 en lag daarmee al goed op koers om zich te kwalificeren voor het FK. Ook afgelopen zaterdag turnde zij weer een voortreffelijke wedstrijd en mocht deze keer zelfs het goud in ontvangst nemen. Met deze goede prestaties heeft zij zich al eerste geplaatst voor het FK.

De categorie pupillen 1 niveau 10 kent een groot en zwaar deelnemersveld, waardoor het voor de drie Wardy-turnsters een pittige klus was om zich te plaatsen.

Renee Fleury turnde uitstekende oefeningen op de sprong, brug en vloer. Helaas moest ze de balk tweemaal verlaten waardoor kostbare punten verloren gingen. Hierdoor eindigde zij zaterdag op een 12e plaats en in het totaalklassement als 8e.

Renate Talstra was deze keer goed in vorm en liet nagenoeg foutloze oefeningen zien. Met een mooie totaalscore van 54,30 eindigde zij op een vierde plaats en kreeg hiervoor een bronzen medaille. Renate eindigde gemiddeld om twee wedstrijden om een 6e plaats.

Femke Sijpersma voelde een grote druk om goed te presteren doordat zij bij de vorige wedstrijd als grote favoriet werd bestempeld voor doorstroming. Zij liet zich niet van de wijs brengen en turnde een nette wedstrijd wat wederom resulteerde in een podiumplaats. Met 54,55 eindigde zij deze keer op een tweede plaats en heeft zich als eerste geplaatst voor het FK.

Met deze goede resultaten zijn Ilse van der Veer en Femke Sijpersma zeker van doorstroming. Voor Renate Talstra en Renee Fleury is het nog afwachten totdat de doorstroming definitief bekend wordt gemaakt.

Op zondag 14 april werd in het Brabantse plaatsje Reusel de landelijke halve finale turnen voor de tweede divisie gehouden. Door goede resultaten te behalen via een weg van verschillende voorwedstrijden  had Evelyn Bakker (pupil 2 niveau 6) zich voor deze wedstrijd geplaatst. Gezien de trainingsuren  en accommodatie waarover Wardy beschikt is het een grote prestatie te noemen om de halve finale te bereiken in dit hoge niveau.

Evelyn turnde zaterdag een nette wedstrijd en behaalde met een score van 50,417 punten  een persoonlijk puntenrecord en eindigde hiermee op een knappe 12e plaats.

Wardy kan met deze prestaties wederom tevreden terugkijken op een zeer geslaagd turnweekend.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button