HoofdnieuwsRegionaalSport

Druk wedstrijdweekend voor turnsters van Wardy

KOLLUM – Het weekend van 1 en 2 februari kende een drukke wedstrijdplanning voor een aantal turnsters van de gymnastiekvereniging Wardy uit Kollum. Op zaterdag werd in Kollumerzwaag de eerste plaatsingswedstrijd voor de niveaus 11 en 12 gehouden. Aan deze wedstrijd deden vijf jonge turnsters mee. Voor sommige meisjes was dit hun eerste turnwedstrijd, wat het extra spannend maakte. Over het algemeen hebben ze goede resultaten neergezet. In de jongste categorie van niveau 12 behaalde Anna Baukje van Dellen een bronzen medaille voor een vierde plaats en Noa van Houten mocht het podium beklimmen met een derde plaats.

Zaterdagmiddag was Wardy present in Beetsterzwaag bij de eerste plaatsingswedstrijd acrogym op C-niveau. Het nieuw gevormde duo Daphne Diertens en Enola Kramer begon sterk met hun balans-oefening. Op technisch vlak behaalden ze hier zelfs de hoogste technische score. De tempo-oefening ging helaas niet zoals gewenst waardoor ze terugzakten naar een achtste plaats. Ondanks deze pech hebben zij wel het puntenlimiet gehaald om door te mogen stromen naar de halve landelijke finales. Tot die tijd hebben zij ook nog twee andere plaatsingswedstrijden waarbij dit resultaat ruim te verbeteren valt.

Op zondag 2 februari werd in het Drentse plaatsje Tweede Exloërmond de districtsfinale turnen voor de derde divisie gehouden. Susanne Brouwer deed aan deze wedstrijd mee met het doel zich te plaatsen voor de landelijke halve finale. Een zware taak gezien de overstap van de leeftijdscategorie junior naar senior. Susanne turnt dit jaar op niveau C, waar op sommige toestellen moeilijke eisen worden gesteld. Op de toestellen brug en balk ging ze beide keren de mist in, maar dit heeft ze kunnen goedmaken door goede scores op de toestellen vloer en sprong.

In totaal eindigde Susanne op een achtste plaats en heeft hiermee onder voorbehoud een plaats kunnen afdwingen voor de landelijke halve finales. Een prachtige prestatie voor een eerstejaars senior.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button