Druk weekend voor de Friese-Boys meiden

HEERENVEEN – Het was een druk weekend voor de meiden van de ME. Op vrijdagavond werden we om 18.45 uur verwacht op sportpark Skoatterswâld in Heerenveen om tijdens de wedstrijd van de dames van SC Heerenveen tegen ADO den Haag mee te lopen in de line-up. Tijdens de wedstrijd waren een paar van ons ballenmeisje en in de rust mochten ze allemaal een penalty nemen op de reserve-doelvrouw van SC Heerenveen. Na de wedstrijd met een uitslag van 1-1 werden er handtekeningen verzameld en gingen we rond 21.45 uur weer richting Kollumerzwaag.

HARKEMA – De volgende morgen werden we alweer vroeg in Harkema verwacht. Gelukkig waren wij niet de enige die een kort nachtje hadden gemaakt, want ook de meiden van Harkema hadden in de line-up gestaan op vrijdagavond bij SC Heerenveen dames. In de eerste helft waren we niet goed wakker, de meiden waren teveel bezig met de bal en te weinig met de tegenstander, waardoor er een paar flinke kansen kwamen voor de Harkemase Boys. Doutsen redde een paar keer erg goed en we gingen de rust in met een 0-0 stand.

In de tweede helft waren we een stuk feller, er werd goed overgespeeld en goed verdedigd. Er waren een paar zeer goede kansen van Friese Boys, maar op één of ander manier wilde de bal niet in het doel. Tot ongeveer vijftien minuten voor tijd Bette een sprint zette en de bal naar Doutsen Kazimier schoot, die keurig op haar plek stond en de bal in de goal knalde, 0-1. Daarna bleven we fel spelen en Femke blonk uit door het de tegenstander erg moeilijk te maken. Bij het eindsignaal steeg er een gejuich op, want onze eerste overwinning was een feit. Super gespeeld meiden!!!

Doelpuntenmaaksters: Doutsen Kazimier.