HoofdnieuwsRegionaal

Drukke jaarwisseling voor De Sionsberg

DOKKUM – Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum had tijdens de nieuwjaarsnacht een belangrijke rol bij de opvang van slachtoffers van het ongeluk in Raard. Vijf gewonden werden opgevangen op de Acute Diagnose en Opname Afdeling van het ziekenhuis. Dit was de eerste keer dat de ADOA, die kort geleden werd gestart, te maken had met een grote calamiteit.

Om de opvang goed te laten verlopen werd in De Sionsberg het ZiROP in werking gesteld, het Ziekenhuis Rampen OpvangPlan. Dit plan is ervoor gemaakt om te zorgen dat in geval van een calamiteit op de juiste manier wordt opgeschaald. Traumachirurg Maurice van Hillo is erg te spreken over de manier waarop de opschaling en opvang van de slachtoffers plaats vond. “Recent is het ZiROP-protocol herzien en up-to-date gemaakt.

Hoewel je hoopt dat zo’n protocol nooit nodig zal zijn, is het goed te zien dat wij als klein ziekenhuis een belangrijke rol kunnen spelen in de hele Acute Zorgketen op de momenten dat het moet. Dankzij goede afspraken en de inzet van alle medewerkers verliep alles vlekkeloos en hebben wij de patiënten goed en snel kunnen opvangen”. In De Sionsberg zijn, conform de afspraken die met de Ambulancediensten gemaakt zijn, met name de minder zwaar gewonden opgevangen. Hierdoor konden andere ziekenhuizen zich richten op de zorg voor de zwaar gewonden.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button