HoofdnieuwsRegionaalSport

Drukke wedstrijddag voor Wardy

LANGEZWAAG / DOKKUM – Zaterdag 12 januari was een drukke wedstrijddag voor de gymnastiekvereniging Wardy Kollum. In Langezwaag was de eerste plaatsingswedstrijd acrogym voor de D- en E niveaus.  In eerste instantie zou tijdens deze wedstrijd maar één team mee doen, maar anderhalve week voor de wedstrijd werd vanuit de werkgroep acrogym bericht dat er teams vanuit de laatste plaatsingswedstrijd verplaatst moesten worden. Hierdoor werd Wardy genoodzaakt om 6 teams van 23 februari naar 12 januari te verplaatsen.

In de ochtendwedstrijd kwamen twee instap-duo’s in actie. Deze  twee teams zijn nog erg jong, maar lieten mooie oefeningen zien. Dit resulteerde in een 7e plaats voor Selina vd Ploeg en Fenna Bouma en een 9e plaats voor Gea Hansma en Myrthe Bouma. Het pupillentrio Serena Hoekstra, Janna Mout en Femke Hansma hebben de laatste maanden hard getraind aan een hoge moeilijkheidswaarde. Zij lieten afgelopen zaterdag een moeilijke maar ook zeer risicovolle oefening zien. Helaas maakten zij tijdens het eerste element een val, waardoor een podiumplaats uit zicht was. In de duo D-lijn deden namens Wardy twee teams mee. Het damespaar Annika Bontekoe en Maxine Breider debuteren dit jaar in dit niveau. Met een mooie oefening eindigden zij op een 5e plaats. Annet de Boer en Femke Sijpersma mochten in dezelfde categorie zelfs het podium betreden voor een bronzen medaille.

In de middagwedstrijd was het de beurt een de duo’s E-senioren. De zussen Lisanne en Ilse van der Veer draaien dit jaar voor het eerst mee bij acrogym. Zij lieten artistiek een mooie oefening zien, maar lieten technisch punten liggen door een afgekeurd element. Ook Iris Bontekoe en Mirjanna Damstra draaiden een zeer nette oefeningen. Helaas hadden ze in het laatste element een tijdsfout, waardoor de nodige punten verloren gingen. Al deze teams doen mee aan nog een volgende plaatsingswedstrijd, en zullen zich proberen te plaatsen voor de Friese kampioenschappen.

 

In Dokkum werd gelijktijdig de eerste plaatsingswedstrijd voor de derde divisie gehouden. Tijdens de eerste ronde was het de beurt aan Lemmy van der Zee, Enola Kramer en Sharon Fokkens (pupillen 2-niveau 7). In dit moeilijke niveau werden over het algemeen goede oefeningen getoond door deze turnsters. Lemmy eindigde op een 13e plaats, Sharon op een 8e plaats en Enola wist heel knap 5e te worden. In de tweede wedstrijdronde kwam Femke Hansma voor de tweede keer deze dag in actie. Van vermoeidheid was bij deze energieke turnster nog lang geen sprake, en dus begon ze vol goede moed aan de wedstrijd. Ondanks een paar fouten behaalde ze een medaille voor een 5e plaats.

In de laatste wedstrijdronde  deden de junioren-turnsters mee. Janna Mout debuteert dit seizoen in de derde divisie. Als eerstejaars junior is de een moeilijke maar dappere uitdaging. Helaas had ze pechdag, waardoor het talent niet naar voren kwam. Ook Afrida Zijlstra is een eerstejaars junior en liet mooi turnen zien. In een zwaar deelnemersveld eindigde zij op een knappe 11e plaats. Susanne Brouwer turnde op de eerste drie toestellen de sterren van de hemel. Helaas ging ze op het laatste toestel evenwichtsbalk tot twee maal toe de mist in, waardoor een podiumplaats was verkeken en eindigde op een alsnog knappe 6e plaats. Op 2 februari is de tweede plaatsingswedstrijd voor dit niveau, waarna bekend wordt gemaakt welke turnsters zich hebben geplaatst voor de landelijke halve finales.

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button