Dubbele cijfers voor Cambuur tegen Kollum

KOLLUM  Op een zonovergoten Baensein  en onder het toeziend oog van bijna 1300 toeschouwers speelden Kollum en Cambuur een oefenwedstrijd. Cambuur heeft zich behoorlijk geroerd op de transfermarkt en lijkt in kwaliteit verbetert te zijn. Zij gaven deze middag niets cadeau, want binnen het kwartier stond het scorebord al op 0-3 door doelpunten van Frits Dantuma, Yuri Rose en Johnny de Vries. Daarna duurde het toch een kwartier voordat de mannen uit de Friese hoofdstad via Melvin de Leeuw de 0-4 maakten. Een minuut later was het alweer raak via Martijn Barto die na geknoei in de Kollumer verdediging simpel de 0-5 kon scoren. Kollum probeerde mee te voetballen en dat lukte op sommige momenten aardig, waarbij vooral spits Marinus Hoekstra soms een plaag was voor de Leeuwarder verdediging.  Martijn Barto zorgde na een knappe actie voor de ruststand van 0-6.

Eppie Weidenaar kwam na de pauze het Kollumer doel verdedigen en ook vijf andere spelers werden gewisseld. Dit sorteerde toch wel enig effect, want het duurde bijna twintig minuten voordat Cambuur zijn zevende treffer kon noteren. Adriaan Heslinga ging in de fout en torpedeerde een Cambuur-aanvaller zodat de bal op de stip kwam. De bij Cambuur ingevallen Oebele Schokker wist hier wel raad mee. Eppie Weidenaar zorgde er daarna voor dat de score niet te snel opliep, want met prachtige reddingen stelde hij zijn kandidatuur als eerste keeper bij de Kollumers bijna veilig. Toch liepen de mannen uit Leeuwarden nog verder uit in de loop van de wedstrijd, want via Mohamed el Makrini, Marco van der Heide, Michiel Hemmen {pen.) en in blessuretijd Mark Diemers werd het toch nog een royale overwinning voor Cambuur, 0-12.

Grote winnaar was deze middag de Stichting ALS die met een verloting het respectabele bedrag van bijna 1200 euro binnenhaalde.

Verslag: Jan Hoving

Foto’s: Roel Bergsma