RegionaalSport

Duur puntenverlies voor Buitenpost tegen Quick’20

BUITENPOST – Buitenpost verloor zaterdag een cruciale zes punten-wedstrijd van Quick’20. De ploeg uit Oldenzaal was met 0-2 te sterk. Door het dure puntenverlies komen de Blauwkes in de gevarenzone terecht. “Een pijnlijke nederlaag. Iedereen was chagrijnig in de kleedkamer”, aldus trainer Kevin Waalderbos.

De start van Buitenpost was nog veelbelovend. David Albert Villalta kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Kian Visser gaf een harde, lage voorzet, maar de voorhoedespeler kwam een teenlengte te kort om de bal binnen te glijden. Daarna was er een 100 procent kans voor Quick’20. Vrij voor de keeper wist een speler over de lat te mikken. De volgende mogelijkheid was weer voor Buitenpost. Visser stond vrij in het strafschopgebied maar werd net niet goed bereikt: weg kans. In de omschakeling was de tegenstander razendsnel aan de overkant van het veld. Doelman Kevin van der Meulen maakte het de doorgebroken spits eerst nog lastig en Edwin Schaafsma redde uiteindelijk op de doellijn. Na een half uur spelen kwamen de gasten op voorsprong. Bernd Douma liet zich in een een-op-eenduel met Jesse Kip wegzetten waarna laatstgenoemde vrije doorgang kreeg naar het doel en hij Van der Meulen passeerde.

Zware blessure

De kopjes gingen naar beneden bij Buitenpost. Door de slechte reeks, vier gelijke spelen en drie verliespartijen, is het vertrouwen broos bij de Blauwkes. Een paar minuten na de tegentreffer moest de Buitenposter doelman met een reflex op de doellijn de 0-2 uit een hoekschop voorkomen. Vijf minuten voor rust viel Albert Villalta geblesseerd uit. Even later kwam Wim de Vries bij een duel ongelukkig op zijn schouder terecht en brak daarbij lelijk zijn sleutelbeen. Dikke pech voor de rechtsback.

Weer mis
Het was duidelijk dat Buitenpost in de tweede helft uit een ander vaatje moest tappen om er nog een echte wedstrijd van te maken. Visser was na een paar minuten bijna succesvol. Uit een corner kopte hij goed raak, maar de redding van keeper Niels Ensink was nog beter. In de volgende aanval ging het weer mis achterin bij Buitenpost. Ron Janzen kreeg een terugspeelbal niet goed onder controle waarna de bal werd afgepakt en Gijs Olde Scholtenhuis raak kon schieten. Deze goal kwam Buitenpost niet meer te boven. Quick’20 hoefde niet meer en de thuisploeg kon niet meer. Ondanks pogingen van coach Waalderbos om nog iets af te dwingen, zo bracht hij vroeg zijn laatste wissels in en liet hij zijn ploeg met drie man achterin spelen, had dat onvoldoende effect. In de eindfase was alleen Jort van der Meulen nog dicht bij een doelpunt. Zijn knappe afstandsschot ging naast.

‘Verslagen bokser’
Waalderbos: “Ik vond het een gelijkwaardige wedstrijd in het begin. Wij geven veel te gemakkelijk doelpunten weg en zij niet, dat is volgens mij het verschil. Na de knullige tegengoals zie je de moed in de schoenen zakken bij het team en ben je een verslagen bokser.” Het elftal bleek niet in staat om zich weer in de wedstrijd te knokken. “Die mentaliteit heb je nodig en miste ik na de 1-0 in het veld.” Het duurt even voordat Buitenpost de nare smaak van de nederlaag kan wegspelen. In het paasweekend is er geen wedstrijd. Op zondag 7 april is in Arnhem MASV de tegenstander.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries (46. Jort van der Meulen), Bernd Douma (46. David Kazimier), Ron Janzen, Youri Sletering, Edwin Schaafsma, Noureddine Boutzamar (68. Willem de Boer), Bas Verbree, David Albert Villalta (40. Sam Wormmeester), Kian Visser, Jarno Westerhof (68. Rolf Dijk)
Scoreverloop: 31. 0-1 Jesse Kip, 50. 0-2 Gijs Olde Scholtenhuis

Gele kaart: David Kazimier, Noureddine Boutzamar, Kian Visser (Buitenpost), Yannick Heskamp (Quick’20)