HoofdnieuwsRegionaal

Duurzaam dak geplaatst op MFA in De Westereen

DE WESTEREEN – Op dinsdag 17 februari werd een duurzaam dak op de multifunctionele accommodatie geplaatst in De Westereen. Wethouder Gerben Wiersma hielp bij de plaatsing van het dak. Het groene dak is een van de duurzame maatregelen die is toegepast in de Multifunctionele accommodatie (mfa) van De Westereen.

Het dak heeft een duurzaam effect omdat het warmte-isolerend is. Het gebouw is ’s zomers koeler en in de winter juist warmer. Het groene dak biedt ook een aanzienlijke drukvermindering op het rioleringsstelsel. Het groene dak absorbeert namelijk een groot deel van het regenwater en de onderliggende dakbedekking gaat twee keer zo lang mee.

De gemeente zet zich in de volle breedte in op duurzame en energiebesparende maatregelen. De mfa De Westereen is hierbij een goed voorbeeld. De gemeente zet in op een duurzame ontwikkeling van de multifunctionele accommodatie als het gaat om energiegebruik, materiaalgebruik, flexibiliteit en de architectonische uitstraling van het gebouw. Bijvoorbeeld het energiegebruik van de mfa scoort circa 30% beter dan vereist is. Het groene dak werd geplaatst door Witteveen Daktechniek Noord uit Drachten.

De bouw van de MFA de Westereen verloopt voorspoedig. Het gebouw wordt in april opgeleverd. Beide basisscholen, de regionale bibliotheek, de peuterspeelzaal, het jongerencentrum en de voetbalvereniging uit De Westereen komen allemaal onder één dak. De bouw is mogelijk gemaakt door een bouw- en duurzaamheidssubsidie van Provincie Fryslân.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button