Regionaal

Een geslaagde Himmelwike

KOLLUM – De afgelopen week hebben 320 basisschoolleerlingen uit de gemeente Noardeast-Fryslân meegedaan aan de Himmelwike.

Gezamenlijk hebben deze ‘Himmel Heroes’ weer vele zakken vol zwerfafval opgeruimd.

Himmelwike

Tijdens de Himmelwike krijgen de leerlingen op school een gastles van een Afvalcoach en leren ze hoe schadelijk zwerfafval is voor mens en omgeving en wat ze er zelf aan kunnen doen om dit tegen te gaan. Ook kunnen ze een leuke theatervoorstelling over zwerfafval krijgen op school. Vervolgens gaan ze de straat op om zwerfafval op te ruimen in hun buurt. Dit jaar hebben in de voormalige gemeente Ferwerderadiel zes basisscholen meegedaan.

Corona

De Himmelwike is een jaarlijks terugkerend initiatief van Omrin en de gemeente om kinderen bewust te maken van zwerfafval, afvalscheiding en het zuinig omgaan met grondstoffen.

Door alle maatregelen rondom het Corona virus konden alle in het voorjaar geplande Himmelwike acties in andere gemeenten niet doorgaan. Gelukkig konden deze Himmel heroes nu wel aan de slag. Bedankt voor jullie inzet! En we kijken al erg uit naar volgend jaar. Dan vieren we namelijk 20 jaar Himmelwike.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button