HoofdnieuwsRegionaal

Een inclusieve arbeidsmarkt; DDFK geeft het goede voorbeeld

KOLLUM – De DDFK-gemeenten hebben volgens de landelijke richtlijn het afgelopen jaar meer dan voldoende mensen met een arbeidsbeperking aangenomen. De gemeente haalde de doelstelling van 14,2 banen ruim, met 25,6 banen. De afspraken en doelstellingen komen uit het Sociaal Akkoord dat de overheid, het bedrijfsleven en vakbonden in 2013 sloten.

Banenafspraak

Mensen met een arbeidsbeperking hebben vaak moeite om een baan te vinden. In het sociaal akkoord is afgesproken dat er in 2026 125.000 extra banen voor arbeidsgehandicapten moeten zijn gecreëerd; 25.000 daarvan bij de overheid. Veel overheidsorganisaties blijven achter.

Ambitie

DDFK-gemeenten vindt het belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Met het huidige aantal BaanAfspraakBanen (BAB) komt de ambtelijke organisatie van de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân de komende jaren steeds boven de landelijke norm uit. Bij de directie ligt een plan van aanpak op tafel om de doelstelling te verruimen en waar mogelijk nieuwe functies te creëren. De medewerkers met een arbeidsbeperking worden op dit moment onder andere ingezet bij licht administratief werk, de buitendienst, schoonmaak, catering, of koerierswerk.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button