Regionaal

Een snellere busverbinding tussen Leeuwarden-Holwerd en Leeuwarden-Dokkum

DOKKUM – Sneller reizen van Leeuwarden naar Holwerd of Dokkum en weer terug. Dat kan vanaf 22 juli 2018. De dienstregeling van het busvervoer verandert. Bij een aantal dorpen stopt de bus aan de rand van het dorp in plaats van in het centrum. Dit maakt de reis sneller, comfortabeler en aantrekkelijker voor het merendeel van de reizigers.

Het versnellen van de busreis levert tijd op, die gebruikt wordt voor extra ritten op drukke lijnen en maatwerkoplossingen voor het platteland. Zo behouden we ook in de toekomst een kwalitatief goede dienstregeling op het platteland.

Het gaat om een proef in opdracht van de provincie Fryslân in het kader van de contractverlenging van Arriva (2020-2022). De proef moet uitwijzen of het aantal reizigers toeneemt. De uitkomsten van de proef worden door de provincie meegenomen in het nieuwe contract voor het busvervoer dat ingaat in december 2022.

Gratis e-ticket
Arriva biedt reizigers in het gebied de mogelijkheid om in het weekend van 28 en 29 juli de vernieuwde dienstregeling uit te proberen met een gratis e-ticket. Kijk voor meer informatie op www.arriva.nl/lijn51 of www.arriva.nl/lijn154. Plan je reis op www.arriva.nl.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button