Eenvoudige zege Kollum in derby tegen Friese-Boys

Kollum – Onder tropische omstandigheden heeft Kollum zonder enige problemen de eerste wedstrijd in de bekervoorronde met een 4-2 overwinning afgesloten tegen “buur” Friese Boys.

Na het Lauwersmeertoernooi zullen Ronnie Pander en Siebe Bos de ploeg langzaam aan klaar moeten stomen voor de competitie. In de drie bekerwedstrijden die nu op het programma staan kan er niet meer veel worden gewisseld en heeft men besloten om telkens één ploeg de hele wedstrijd te laten staan. Onder leiding van de heer Visser startte Kollum fel en geconcentreerd aan de wedstrijd, terug op het oude nest liet Denny Nicolai zien dat hij nog steeds graag op komt als rechts back. In de derde minuut leverde dit via hem een kans op voor Marinus Hoekstra die via keeper Auke Hoekstra de bal tot corner zag verdwijnen. De beloning van de goede openingsfase kwam na tien minuten spelen toen Siede Bauke Jonker vanaf de rand zestien meter een vrije trap achter Hoekstra schoot. Via afstandsschoten van oa Marin Starkenburg probeerde Friese Boys het wel om Eppie Weidenaar op de proef te stellen, echter hield deze tot dan toe zijn doel zonder problemen schoon. Halverwege de eerste helft wist Kollum het grote overwicht uit te drukken in de score en daarmee de wedstrijd eigenlijks al te beslissen. Een combinatie tussen Denny Nicolai en Marinus Hoekstra bekroonde Denny zijn goede wedstrijd met de 2-0, waar na Marinus enkele minuten later een voorzet van Jornd van der Heide met op zijn eigen wijze de 3-0 op het scorebord zette. Geconcentreerd bleef Kollum in een hoog tempo jagen op de bal opzoek naar een hogere score, dat het in plaats van 4-0 nog 3-1 werd voor rust was mede de oorzaak dat de concentratie enigszins verslapte. Door Marten Starkenburg kwam de ruststand op 3-1.

Na de rust kwam Booi van der Veen het doel verdedigen bij de Kollumers en bleven verder de wissels aan de kant, alleen bij nood zou er nog gewisseld kunnen worden. De eerste kans was voor Marinus Hoekstra die zich zelf vrij speelde maar de voet niet meer goed tegen de bal kraag, via keeper Hoekstra kwam het leer nog voor de voeten van Romke Bos die de bal niet voorbij Hoekstra kreeg. Door het warme weer zwakte het tempo gaandeweg de wedstrijd, Kollum geloofde het wel en Friese Boys was niet bij machte om Booi van der Veen te testen. De scherpte voorin bij Kollum verdween enigszins en de wedstrijd leek zonder problemen te worden uitgespeeld. Toch kwam de 4-1 nog op het scorebord, een voorzet van Jornd van der Heide werd door Marinus Hoekstra nog gemist, maar de meegekomen Melle de Boer wist wel raad met de bal en schoot beheerst binnen. Het slotakkoord kwam van de gasten uit Kollumerzwaag nadat Jelle de Graaf de bal met een steekpass voor het doel bracht en Sietze Hoogsteen een misverstand achterin bij Kollum afstrafte en de eindstand bepaalde op 4-2.