HoofdnieuwsRegionaal

Eerste brug over de Strobosser Trekfeart klaar

OUDWOUDE – Afgelopen weekend reed het eerste verkeer over de vernieuwde Hústernoard brug. Deze brug ligt over de Strobosser Trekfeart, ter hoogte van Oudwoude. Dit is de eerste van de zeven bruggen over deze vaart die de provincie Fryslân aanpakt.

De bruggen
De bruggen over de Strobosser Trekfeart zijn meer dan honderd jaar oud. De brugdekken en funderingen zijn niet meer sterk genoeg voor het huidige verkeer. Aannemer Oosterhof Holman herstelt de bruggen zodat ze weer voor lange tijd mee kunnen. De uitstraling van de bruggen blijft gelijk.

Planning
Eind augustus (na de bouwvak) starten de werkzaamheden aan de volgende twee bruggen. Dit zijn de Kalkhuisbrug bij Westergeest en de brug Dijkhuistertille bij Gerkesklooster. Om de hinder voor het verkeer te beperken, plaatst de aannemer naast de bestaande bruggen een tijdelijke brug. Bij Westergeest is deze tijdelijke brug alleen bedoeld voor fietsers en voetgangers. Voor het overige verkeer wordt een omleidingsroute ingesteld. Bij Gerkesklooster kan al het verkeer gebruik maken van de tijdelijke brug. De werkzaamheden aan deze twee bruggen zijn januari 2018 klaar.

Naar verwachting zijn alle zeven bruggen eind 2018 gereed. Wilt u op de hoogte blijven van het project? Volg dan www.facebook.com/strobossertrekfeart.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button