HoofdnieuwsRegionaal

Eerste digitale hulpdienst voor Burum

BURUM – De eerste stap naar een digitaal dorpsportaal in Burum is gezet. Donderdag 4 oktober 2012 hebben burgemeester Bearn Bilker van de gemeente Kollumerland c.a. en directeur Coen van de Steeg van de online dienst Wehelpen.nl hun handtekening onder een intentieverklaring gezet om de dienst in Kollumerland aan te bieden. Burum krijgt de primeur om ermee te experimenteren. Het is de eerste van een serie digitale voorzieningen die het dorp krijgt.

 

Wehelpen.nl is een website waar vraag en aanbod van hulp bij elkaar komen. Mensen die hulp nodig hebben, kunnen er in contact komen met anderen die hen kunnen helpen. De dienst is nog niet helemaal operationeel. Eind oktober 2012 vindt de lancering plaats.

 

Digitaal platform

Eind 2012 krijgt Burum een digitaal dorpsportaal met verschillende diensten en faciliteiten. Het portaal is een reactie op het verdwijnen van fysieke voorzieningen uit het dorp, zoals de huisarts. Het internet maakt dergelijke diensten voor de inwoners van Burum weer gemakkelijker toegankelijk. Op het platform komen onder andere zorgdiensten, een gemeenteloket, een dorpsagenda en beeldbellen. Welke diensten er verder nog opkomen, hangt af van de wensen van de dorpsbewoners.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button