Eerste nederlaag WTOC

DOKKUM – Als WTOC in de eerste twintig minuten de kansen die ze kregen verzilverd hadden was het een heel andere wedstrijd geworden. WTOC begon de wedstrijd met de nodige personele problemen. In de warming up ging Heine de Bruin door zijn enkel. Ook Tedo de Bruin moest afhaken. Hierdoor kon Sytze de Boer zijn debuut in de basis maken. WTOC begon met verzorgd spel Dokkum onder druk te zetten. Dit resulteerde in een paar corners. Jilles Bosma zijn inzet werd uit het doel geranseld door Keeper Patrick Velde. Dit zelfde lot was een vrije trap van Sybren Bosma beschoren. Jaap de Bruin hielp een opgelegde kans om zeep. De eerste de beste aanval van Dokkum was wel raak. Van dichtbij kopte Dennis de Bruin raak 1-0. Dokkum kreeg nog een enorme kans Geoffrie Hoiting voorkwam erger.

De tweede helft bleek Tedo de Bruin opgelapt en werd Sytze de Boer vervangen. Het werd vooreerst een middenveld gevecht. Echt grote kansen deden zich niet voor. Arend Castelein kwam nog voor Sipke Bijlstra. WTOC ging hierdoor met een man minder verdedigen. Er ontstond een opstand toen Dennis de Bruin van Dokkum WTOC-er Jitze Keizer natrapte. Dit werd niet gezien door scheidsrechter T. Westerloo. Een rode kaart was op zijn plaats geweest. Door dat WTOC probeerde de stand gelijk te trekken kreeg Dokkum ruimte om met de counter gevaar voor het WTOC doel te creëren. Gelukkig zonder resultaat. Aant Keizer kreeg rood na twee keer geel. De speaker van Dokkum begeleide met muziek de gang naar de kleedkamer.  Een zeer onsportief gedrag. De voorzitter van Dokkum heeft hiervoor zijn excuus aangeboden. WTOC kreeg op de valreep nog een dot van een kans die niet werd benut. Een gelijk spel was zeker verdiend geweest.