HoofdnieuwsRegionaalSport

Eerste plaatsingwedstrijd D2 & D3 In Dokkum

DOKKUM – Zaterdag 25 januari werd de eerste plaatsingswedstrijd in Dokkum gehouden. Het is voor het eerst dat dit niveau wordt uitgevoerd tijdens een wedstrijd. Het is een pittig niveau en moest snel worden aangeleerd. Iedereen die mee heeft gedaan mag erg trots zijn op alle dingen die vandaag zijn gelukt. De eerste turnster die van SVK in actie mocht komen was Femke Hulshoff. Zij komt uit in de categorie pupil 1 D2. Ze heeft een nette wedstrijd gedraaid, maar de concurrentie lag hoog. Voor de volgende wedstrijd moeten de puntjes nog even op de i worden gezet. Het is nog niet bekend hoeveelste ze is geworden door een fout bij de telling. Aan haar prachtig ingevlochten haar, waar ze veel complimenten over heeft gekregen, zal het in ieder geval niet hebben gelegen.

In wedstrijd 3A werd er geturnd door 5 turnsters. In baan A deden Emma van der Zwaag en Kim Venema mee in de categorie pupil 1 D3 met een deelnemersaantal van 24 turnsters. Deze meiden zijn streng gejureerd op de balk. Kim had helaas een val met ophurken en Emma haar zweefstand moest langer worden aangehouden. Op de andere toestellen werd er goed geturnd. Emma scoorde goed op brug en werd 6e op dit onderdeel. In het eindklassement werd Kim 15e en Emma 9e. In baan B moesten Esther Ijtsma, Alianne Klaver en Libbrich Klaver turnen in de categorie pupil 2 D3. Op de brug kregen ze alle drie een blaar, dus er moest op karakter door worden geturnd. Alle drie hebben ze laten zien dat ze bikkels zijn! Esther Ijtsma werd knap 4e van de 19 deelneemsters op brug. Helaas had ze pech op de vloer en liet geen loopsprong zien wat resulteerde in een grote aftrek. Hierdoor daalde ze in het eindklassement, maar werd nog knap 9e. Alianne viel met de koprol van de balk, maar turnde de rest goed door en stond met de handstand. Met alle toestellen samen werd ze keurig 10e. Libbrich liet zich door de moeilijke balkoefening niet van de wijs brengen. Ze stond als een huis en behaalde het hoogste puntentotaal van alle turnsters op de balk. Ze mocht dan ook de bronzen medaille in ontvangst nemen.

In de laatste wedstrijdronde was het de beurt aan Alette Machiela, Akky van Kammen en Sylvana van Rijszen die ook uitkomen in de categorie pupil 2 D3. Ook deze meiden hadden last van blaren. Ze hebben goed doorgeturnd en niet zomaar opgegeven. Alette viel met de koprol van de balk en jammer genoeg haalde ze de koprol achter over op de vloer niet wat streng wordt bestraft. Verder turnde ze de oefeningen erg netjes en voor de tweede plaatsing nemen we revanche. Akky liet een erg goede balkoefening zien zonder te vallen. Ontzettende knap met zo’n lastige oefening en dit resulteerde daarom ook op een 2e plaats op dit onderdeel. Bij de andere toestellen waren nog wat schoonheidsfoutjes aanwezig, maar ze mag trots zijn op haar 9e plaats. Sylvana viel 2x van de balk, maar door de goede oefeningen op de andere toestellen mocht ze de medaille van de vierde plaats om haar nek laten hangen. Dit belooft nog wat voor de volgende plaatsingwedstrijd waar we gaan voor een balkoefening zonder te vallen.

Eigen foto’s

 

 

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button