HoofdnieuwsRegionaalSport

Eerste voetbalplaatjesboek VV Kollum uitgereikt aan wethouder Boerema

KOLLUM – Onder grote belangstelling van de jeugd van vv Kollum en de regionale pers werd vanmiddag om 17.00 uur het eerste voetbalplaatjesboek van vv Kollum door voorzitter Bauke Schat uitgereikt aan wethouder Boerema van de gemeente Kollumerland. Speciaal voor deze bijeenkomst waren ook de het jongste voetballende lid (Bastian Alkema ) en het oudste voetballende lid (Karel Sterk) van vv Kollum uitgenodigd.

Op initiatief van en in samenwerking met de ondernemersvereniging Kollum (de HIM) is deze fantastische actie gerealiseerd. Vanaf dinsdag 29 oktober starten de deelnemende winkeliers met de actie. Door de boodschappen bij deze winkeliers te kopen kunnen er voetbalplaatjes worden gespaard. De opbrengst is voor vv Kollum, en is van groot belang om de kleedboxen uit te breiden en op te knappen. Gedurende de actieperiode welke loopt tot eind november zal er vier keer een “kollumer info” huis-aan-huis verspreid worden met daarin informatie over speciale aanbiedingen. Maar ook meer achtergrondinformatie over vv Kollum en de andere acties die de voetbalvereniging organiseert om de ver/nieuwbouw van haar accomodatie te realiseren. Een voorbeeld van zo’n andere actie is de aanvraag bij de Klaas Jan Huntelaar Foundation waar eerder al veel aandacht aan  werd besteed. Bauke Schat gaf in zijn toespraak aan enorm trots te zijn op dit prachtige voetbalplaatjesboek en sprak zijn dank uit aan de ondernemers en vrijwilligers die deze enorme klus met elkaar geklaard hebben! Hij vond het ook mooi om het eerste boek aan wethouder Boerema te mogen overhandigen omdat de gemeente hiermee ondanks de financieel moeilijke tijden wel haar betrokkenheid bij het verenigingsleven toont.

Wethouder Boerema die zijn eigen voetbalplaatjesboek uit 1976 van zolder had gehaald was erg ingenomen met dit gezamenlijke initiatief van de voetbalvereniging en de Kollumer ondernemersvereniging. “Dergelijke acties kunnen weer een impuls geven om winkelend publiek niet alleen in het supermarktgebied, maar ook in de Voorstraat te krijgen”. “Waar de gemeente door bezuinigingen steeds meer genoodzaakt is om samen te werken met andere gemeenten is het ook voor ondernemers en verenigingsleven erg belangrijk om de samenwerking te zoeken. Dat die samenwerking loont blijkt wel uit deze geweldige actie!”

Wethouder Boerema op zijn beurt overhandigde aan Bauke Schat een hele stapel met stembriefjes voor de Klaas Jan Huntelaar Foundation-actie. Hiermee onderstreepte hij dat de gemeente ook een vereniging als vv Kollum waar mogelijk wil steunen. De stembriefjes zijn in grote dank aanvaard. Elke stem blijft van groot belang om op 20 december 2013 als winnaar uit de bus te komen. De veel grotere voetbalvereniging uit Nijmegen/Oosterhout is een geduchte concurrent. Ook voor wat betreft deze actie zal vv Kollum de komende periode van zich blijven laten horen!

 

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button