HoofdnieuwsRegionaal

EHBO Kollumerland start nieuwe curcus

KOLLUM – Met een diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis bent u in staat om op een juiste wijze Eerste Hulp te verlenen. Op uw werk, op straat, maar ook thuis. Cursussen hiervoor worden in het gehele land gegeven. Tijdens de cursus leert u hoe u Eerste Hulp kunt verlenen, bijvoorbeeld bij:

•            een bloeding

•            een wond

•            verstuiking of

•            botbreuk.

Maar ook hoe te handelen bij een slachtoffer met een stoornis in het bewustzijn of van de ademhaling. Reanimeren is uiteraard ook een onderdeel van de cursus. De opleiding wordt afgesloten met een examen. De minimumleeftijd om hieraan deel te nemen is 16 jaar. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt door de directeur van Het Oranje Kruis. Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijk examenteam.

Na het behalen van het examen ontvangt u een Diploma Eerste Hulp. Dit diploma is twee jaar geldig. Om de geldigheidsduur na twee jaar te kunnen verlengen, is het raadzaam herhalingslessen te volgen. Tijdens deze lessen worden bepaalde onderwerpen herhaald en kunt u aantonen nog steeds een kundige eerste hulpverlener te zijn. Iedere houder van een geldig diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer hij/zij Eerste Hulp verleent. Het Oranje Kruis vindt het belangrijk dat EHBO’ers zonder angst of belemmering Eerste Hulp kunnen verlenen.

Voor opgave en inlichtingen:  www. ehbokollum.nl      R. de Wilde  Tel : 0511-452313 of 062547931.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button