HoofdnieuwsRegionaal

Eindejaarsfeest organiseren of carbid afschieten? Meld het de gemeente!

KOLLUM/DOKKUM – Bent u van plan om een eindejaarsfeest te organiseren of op 31 december te gaan carbidschieten? Meld dit dan op tijd bij de gemeente. Er zijn deze maand ook verschillende bijeenkomsten over de jaarwisseling.

Eindejaarsfeest organiseren
Elk jaar worden er in de verschillende plaatsen eindejaarsfeesten georganiseerd. Wilt u zo’n feest organiseren? Dan moet hiervoor zo spoedig mogelijk, let op: voor 15 november 2019, een aanvraag worden ingediend. Het formulier vindt u op de pagina Evenementenvergunning. Als gemeente steunen wij per dorp één initiatief.

Carbid afschieten
Een echte traditie. Het is belangrijk dat het afschieten van carbid veilig en zonder onnodige overlast gebeurt. Wilt u carbid afschieten? Dan heeft u toestemming van de burgemeester nodig. Maak hiervoor gebruik van het meldingsformulier.

Dit meldingsformulier moet voor 1 december a.s. zijn ingediend.

Overlast en vernielingen
Ieder jaar proberen gemeente, politie en andere instanties de overlast en vernielingen rondom de jaarwisseling zoveel mogelijk te beperken. Vernielingen en zwaar vuurwerk zorgen jaarlijks voor schade aan straatmeubilair, verkeersborden, straatkolken en andere gemeentelijke eigendommen. Het vervangen van één verkeersbord kost bijvoorbeeld € 200,- en een straatkolk € 500,-. Dit wordt betaald vanuit gemeenschapsgeld. Vernielingen door een kleine groep worden dus door alle inwoners van de gemeente betaald. Wij roepen daarom iedereen op tot een gezellige jaarwisseling zonder overlast en vernielingen!

Vreugdevuren
Een ontheffing voor een vreugdevuur kan alleen worden aangevraagd wanneer het in het dorp een traditie is, én wanneer er vorig jaar ook een aanvraag voor een vreugdevuur is gedaan. Een aanvraagformulier voor ontheffing kunt u opvragen via het KlantContactCentrum van de gemeente (bellen: 0519 – 29 88 88 / e-mailen: [email protected]). Uw aanvraag moet voor 15 november 2019 worden ingediend.

Informatieavonden
Er worden informatieavonden over de jaarwisseling georganiseerd. U bent hier van harte welkom. Aanmelden kan via: [email protected].

  • Woensdag 6 november a.s. om 19.30 uur in het gemeentehuis in Damwoude;
  • Woensdag 13 en maandag 18 november a.s. om 19.30 uur in het stadhuis in Dokkum;
  • Woensdag 20 november a.s. om 19.30 uur in het gemeentehuis in Ferwert;
  • Maandag 25 november a.s. om 19.30 uur in het gemeentehuis in Kollum.

Vragen? Meld het de evenementencoördinator
Zijn er vragen of onduidelijkheden? Neem dan contact op met de
evenementencoördinator Martine van der Kloet, via telefoonnummer: 0519 – 29 88 88 of e-mail: [email protected].

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button