HoofdnieuwsRegionaal

Ella Detmar winnaar portretwedstrijd koning Willem-Alexander

BUITENPOST – Ella Detmar uit Gerkesklooster is de winnaar van de portretwedstrijd van koning Willem-Alexander in de gemeente Achtkarspelen. Dit heeft burgemeester Gerben Gerbrandy donderdag 14 november bekend gemaakt. Ella Detmar ontving een cheque van € 2.500 en haar kunstwerk komt als staatsieportret in de raadzaal te hangen.

Portretwedstrijd

Tot 1 november konden (amateur)kunstenaars uit Achtkarspelen een portret maken van koning Willem-Alexander of van de koning samen met koningin Máxima. De gemeente ontving 22 uiteenlopende inzendingen: olieverf- en acrylverfschilderijen, een potlood- en pastelkrijttekening, een ets, ruimtelijk werk van keramiek en een installatie.

Een deskundige jury, onder leiding van burgemeester Gerbrandy, heeft de inzendingen beoordeeld. Bij de uiteindelijke keuze voor het winnende kunstwerk heeft de jury specifieke waarde toegekend aan gelijkenis, artistieke kwaliteit en of het werk past in de raadzaal. Het winnende kunstwerk voldoet ruimschoots aan deze criteria. Het kunstwerk heeft een herkenbare, Koninklijke uitstraling en is passend voor de raadzaal. Hiernaast komt de artistieke kwaliteit tot uiting in de combinatie van eigenzinnig kleurgebruik en de manier van schilderen.

 

Expositie

Tot en met 12 december worden alle inzendingen tentoongesteld in de hal van het gemeentehuis in Buitenpost.

 

 

Foto: Binne-Louw Katsma

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button