HoofdnieuwsRegionaalSport

Emmaly Bakker en Chantal Roorda pakken Europese titel in Bulgarije

PLOVIDV (Bulgarije) – In het Bulgaarse Plovdiv vonden afgelopen weekend de Europese Kampioenschappen Majorette plaats. Emmaly Bakker uit Dokkum en Chantal Roorda uit Kollum van Twirlvereniging Release, mochten samen met de verschillende geselecteerde twirlsters vanuit heel Nederland, Nederland en daarbij ook (Noardeast)Fryslan vertegenwoordigen in deze mooie Historische stad.

Voor Chantal Roorda was het de eerste keer op het internationale toneel. Emmaly deed al vier keer eerder mee aan de Europese Kampioenschappen, maar deed nog niet eerder mee aan het onderdeel Paradecorps. De twee dames vertrokken afgelopen woensdag naar Plovdiv in Bulgarije.

Donderdagavond was hier een sfeervolle opening in het Romeinse theater van de stad. Na twee dagen trainen en supporten van andere leden van de Nederlandse equipe, mochten zij zondag strijd aan gaan met verschillende landen met hun prachtige Japanse routine. Dezelfde avond was de sluitingsceremonie en daarbij ook de prijsuitreiking. Hier werd het Nationaal Team Paradecorps uitgeroepen tot Europees Kampioen 2023. Nederland behaalde tijdens dit toernooi 3 keer brons, 4 keer zilver en 4 keer goud.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button