HoofdnieuwsRegionaalSport

Enric Mas start in Profronde Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Het Wielercomité Surhuisterveen kan wederom een mooie naam bijschrijven op de deelnemerslijst van aankomende zaterdag. Enric Mas heeft zijn handtekening gezet onder het contract wat de Feanster organisatie hem aanbood.

Enric Mas wist dit jaar een tweede plaats te bemachtigen in de Ronde van Spanje achter oud deelnemer van de Profronde, Primoz Roglic. De 26-jarige klimmer uit de formatie Movistar wist naast deze tweede plaats zesde te worden in de Tour de France eerder dit jaar. Mas wordt in de Profronde van Surhuisterveen vergezeld door de sprinters Fabio Jakobsen en Elia Viviani en de wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna. Moreno Hofland, David van der Poel zullen ook aanwezig zijn op het sportieve afscheidsfeest van Pieter Weening.

“We kunnen zeggen dat we ondanks de overvolle kalender een geweldig deelnemersveld hebben in de 39ste Profronde van Surhuisterveen”, geeft Erik Jager van de organisatie aan. “Met een wereldkampioen, top sprinters en een ronde renner van naam aan het vertrek wordt het een geweldig wielerfeest”, besluit Jager.

De Profronde van Surhuisterveen wordt aanstaande zaterdag 2 oktober verreden. Het programma begint om 13.30 uur met een wedstrijd voor Nieuwelingen. De Professionals starten om 16.30 uur. De entree is net zoals vorige edities geheel gratis.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button