HoofdnieuwsRegionaalSport

Erepodium voor acroteams WSBF

SNEEK – In Sporthal Schuttersveld te Sneek werd afgelopen zaterdag de tweede plaatsingswedstrijd Acrogym gehouden. Alle teams uit Friesland kunnen op twee van de vier plaatsingswedstrijden proberen een plek te bemachtigen voor het FK op 9 maart a.s. WSBF nam in Sneek deel met 8 teams in verschillende categorieen. In de ochtendwedstrijd was het de beurt aan het junioren trio Ilse Frankes, Kimberley Hoexum en Jildou Hiemstra.

Zij wisten technisch en artistiek  een mooie oefening neer te zetten. Echter in de eindfase kwam een van de partners ten val waardoor er een aftrek van de jury kwam van maar liefst 1,5 punt. Ondanks deze zware aftrek wisten ze zelfs nog het zilver te veroveren. Het nieuw gevormd trio D, Jelly Frankes, Yvonne van der Veen en Chaluna van der Elst wisten artistiek gezien , een schitterende oefening te tonen aan de jury. Technisch gezien zijn er nog een aantal verbeterpunten voor de volgende wedstrijd in Surhuisterveen.

Ondanks wat schoonheidsfoutjes wist dit team, wat de strijd aan gaat in een zeer zwaar deelnemersveld een plekje af te dwingen net naast het podium. In de grootste categorie, E duo , toonde het team Roos Drost en Jitta Pietersma vol overgave hun nieuwe oefening aan jury en publiek..Dat met name de jury onder de indruk was van hun choreografie bleek wel uit het feit dat de artistieke cijfers van dit team hoog waren. Zij mochten dan ook de gouden medaille meenemen naar Surhuisterveen.

In dezelfde categorie vielen Petra de Vries en Yara de Jong,  Marielle Hoexum en Sybrina van der Wal door technische fouten buiten de prijzen. WSBF kwam bij de middagwedstrijd in de categorie E trio’s uit met 3 teams. Dat bij de prijsuitreiking deze teams oppermachtig waren bleek wel uit het feit dat alle treden van het erepodium in deze categorie bezet werden door de teams van WSBF.

Met name artistiek wisten deze trio’s alle drie op rij hoge scores te behalen. Brons was er voor het trio Freke van der Velde, Heleen van Houten en Aimee Althof. Een zilveren medaille werd behaald door het team Jelline Bergsma, Hillie van der Veen en Hannah Westhof. De hoogste plaats op het erepodium was voor het trio Lotte van der Sluis, Tjitske Visser en Inge Stienstra. Dit team wist met een aftrek van 0.6 zelfs nog een score boven de 26 punten te behalen. Op 9 februari is de 3de plaatsingswedstrijd in Ureterp en op 23 februari zullen een aantal teams van WSBF aantreden in de Surventohal te Surhuisterveen voor de laatste plaatsingswedstrijd.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button