HoofdnieuwsRegionaal

Erik van der Laan nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur Achtkarspelen

BUITENPOST – De heer mr. drs. E.H.C. (Erik) van der Laan (45 jaar) wordt per 1 juli de nieuwe gemeentesecretaris/ algemeen directeur van de gemeente Achtkarspelen.

Erik van der Laan heeft een jarenlange managementervaring binnen de overheid in zowel lijnfuncties als in programmamanager- en projectleiderfuncties. Sinds 2011 was hij werkzaam bij Twynstra Gudde als manager en senior adviseur Overheid en Organisatie. Van der Laan heeft zich beziggehouden met regie, sturing, publieke dienstverlening, samenwerkingsvraagstukken en bedrijfsvoering.

Momenteel is hij werkzaam bij de gemeente Amsterdam, Dienst Infrastructuur Verkeer & Vervoer (DIVV), als Interim Manager. Bij de Hulpverleningsdienst Drenthe is hij adviseur voor de invoering van het managementinformatiesysteem voor de Veiligheidsregio Drenthe.

Hiervoor was hij o.a. werkzaam bij Gemeente Groningen, Provincie Drenthe, Informatie Beheer Groep en de Ministeries van Financiën en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Naast zijn reguliere werk is Van der Laan actief als lid van de Raad van Commissarissen bij woningcorporatie Actium Assen.

Erik van der Laan woont met zijn gezin in Opende. Hij volgt Eise van der Sluis op die per 1 april directeur werd van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button