HoofdnieuwsRegionaalSport

Evelyn Bakker van Wardy Kollum door naar halve finale turnen

SCHEEMDA/VOLENDAM – Het weekend van 2 en 3 maart was voor de gymnastiekvereniging Wardy Kollum een weekend met een zeer drukke wedstrijdagenda in verschillende disciplines en niveaus.

Op zaterdag stond de eerste plaatsingswedstrijd turnen voor de niveaus 7-8 in Ferwert op de planning. Bij deze wedstrijd kwamen Iris Bontekoe en Tjarda Wietsma in actie bij de senioren niveau 8. Tjarda liet een prima wedstrijd zien maar mistte een belangrijke eis op het onderdeel vloer en verloor daarmee punten waardoor zij op een 9e plaats eindigde. Iris liet een nagenoeg foutloze wedstrijd zien en eindigde zelfs op een 5e plaats.

In Scheemda werd  op dezelfde dag de plaatsingswedstrijd acrogym voor het C-niveau gehouden. Voor het jonge team bestaande uit Susanne Brouwer en Evelyn Bakker was dit de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Zij lieten twee nette oefeningen zien en zijn hiermee op een 8e plaats geëindigd. Over twee weken zullen zij in Heerenveen weer in actie komen bij de laatste plaatsingswedstrijd.

Op zondag 3 maart werd in Volendam de voorwedstrijd voor de 2e divisie gehouden, waarbij tickets voor doorstroming naar de landelijke halve finales verdiend konden worden. Evelyn Bakker had zich eerder al bij van de noordelijke turncompetities als 4e weten te plaatsen voor deze voorwedstrijd in Volendam.

Ze begon zondag zeer sterk op het onderdeel vloer en sprong. De toestellen brug en balk verliepen niet vlekkeloos en verloor daar kostbare punten. Een podiumplaats was hierdoor buiten bereik, maar de doelstelling voor doorstroming naar de halve finales heeft Evelyn ruimschoots behaald. Zij zal in het weekend van 6 en 7 april te Waddinxveen wederom Wardy vertegenwoordigen en proberen om een ticket voor het NK te bemachtigen.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button