Buiten regioHoofdnieuwsRegionaalSport

Evelyn Bakker volop in de medailles bij toestelfinales

LEEUWARDEN – Zaterdag 10 mei werden in Leeuwarden de noordelijke toestelfinales voor de eerste en tweede divisie gehouden. Tijdens de eerder in het seizoen gehouden turncompetities hebben de beste acht presterende turnsters van Friesland, Groningen en Drenthe zich per toestel geplaatst voor dit toernooi. Evelyn Bakker van Wardy Kollum turnt in de categorie jeugd1 N3 en presteerde tijdens de voorrondes zo goed, dat zij zich voor alle toestellen wist te plaatsen.

Zaterdagochtend mocht Evelyn starten op het onderdeel brug en liet de beste oefening van dit seizoen zien.  Ze behaalde een hoge score van 13,567 en bemachtigde daarmee het goud.

Op het toestel balk turnde zij veruit de moeilijkste oefening van haar categorie. Ondanks een paar grote wiebels tijdens haar oefening wist zij zich zodanig te corrigeren dat een val voorkomen kon worden. Met 12,700 punten behaalde ze hiermee het zilver.

In de derde ronde liet ze op het onderdeel vloer een mooi uitgevoerde oefening zien en mocht daarvoor wederom een zilveren medaille in ontvangst nemen. Ook op het laatste toestel sprong won Evelyn zilver met twee strak uitgevoerde sprongen.

In het weekend van 24 en 25 mei zal Evelyn haar beste beentje voorzetten in Breda waar het Nederlands kampioenschap turnen gehouden wordt. Met de fantastisch behaalde resultaten van afgelopen zaterdag kunnen we concluderen dat Evelyn goed op weg is om ook in Breda weer een goed resultaat neer te zetten.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button