HoofdnieuwsRegionaal

Ex-inbreker geeft voorlichting in Dantumadiel

FEANWALDEN – Op woensdag 20 mei 2015 organiseren politie, Thús Wonen en de gemeente Dantumadiel een bijeenkomst over het voorkomen van woninginbraken. Tijdens deze bijeenkomst geeft ex-inbreker Evert Jansen (bekend van de tv-serie ‘De Inbreker) een presentatie. Hij vertelt hoe inbrekers over het algemeen te werk gaan en waar zij op letten.

Overdag heeft Evert een ronde door de gemeente gemaakt en verdachte of inbraakgevoelige situaties vastgelegd. De foto’s vormen de inhoud voor zijn presentatie.

Iedereen die aanwezig is tijdens de voorlichting op woensdag 20 mei a.s. om 19.30 uur in De Mienskip (Haadwei 17) Feanwâlden ontvangt een gratis schakelklok.

Woninginbraak komt nog vaak voor en kan een grote impact hebben op het gevoel van veiligheid. In veel gevallen kan woninginbraak voorkomen worden door het nemen van eenvoudige maatregelen.

In 2014 vonden er in de gemeente Dantumadiel zo’n 24 woninginbraken of pogingen daartoe plaats. Daarnaast waren er ook nog verschillende inbraken in schuurtjes, garageboxen en tuinhuizen. Deuren van huizen en garages worden vaak niet goed afgesloten. Ook veel fietsen worden niet op slot gedaan. Inwoners denken vaak dat er bij hun in de buurt niet ingebroken wordt of ze vertrouwen op de oplettendheid van de buren. De gemeente Dantumadiel vindt het daarom belangrijk meer aandacht te besteden aan de preventie van woninginbraken.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button