Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Excursie langs beschermde planten in en om De Kruidhof

BUITENPOST – In 2015 biedt De Kruidhof samen met 24 botanische tuinen in Nederland een route langs beschermde planten aan. In samenwerking met Staatsbosbeheer organiseert De Kruidhof op zondag 14 juni een rondleiding langs deze planten gevolgd door een fietsexcursie met de boswachter naar natuurgebied De Buitenposter Mieden. Na een picknick middenin de natuur leidt de boswachter u naar zeldzame planten die in dit gebied nog voorkomen.

De Kruidhof heeft voor dit project tien bijzondere, met uitsterven bedreigde planten, uitgelicht in de tuin. Daarnaast worden in de Heemtuin vijf soorten wilde, inheemse rozen uit natuurgebied de Buitenposter Mieden tentoongesteld. Deze rozen werden een aantal jaren geleden met uitsterven bedreigd en zijn in het kader van biodiversiteit door De Kruidhof gestekt en opgekweekt en in 2013 door Staatsbosbeheer weer teruggeplaatst in het gebied. In het kader van biodiversiteit werken De Kruidhof en Staatsbosbeheer regelmatig samen om kwetsbare planten in dit gebied zoveel mogelijk in stand te houden.

Na een rondleiding door de tuinen gaat u per fiets met de boswachter naar natuurgebied De Buitenposter Mieden. Het Tuincafé van De Kruidhof verzorgt ter plekke een puur natuurlijke picknick middenin de natuur. De boswachter neemt u vervolgens mee de Buitenposter Mieden in op zoek naar beschermde planten die hier nog maar weinig voorkomen. U vindt daar ook de rozensoorten uit de Heemtuin in het wild, waaronder de Viltroos die zo bijzonder is dat er landelijke aandacht voor is. Verder brengt u een bezoek aan Polder Rohel met de Hoge Tjoele. Daar is veel te zien op het gebied van singels en herstel van het landschap door Staatsbosbeheer.

De excursie start om 12.00  uur bij Botanische Tuin De Kruidhof in Buitenpost. De kosten bedragen € 30,00  per persoon inclusief gebruik van een fiets en de lunch. Als u gebruik wilt maken van uw eigen fiets betaalt u € 22,50 per persoon. Reserveren kan via [email protected]. Aan de excursie kunnen maximaal 30 personen deelnemen. Op zondag 13 september zal de excursie bij voldoende animo nog een keer plaatsvinden.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button