HoofdnieuwsRegionaal

Expositie ´100 jaar Oranje Comité Kollum´ feestelijk geopend

KOLLUM – Burgemeester Bilker opende op Koningsdag in het gemeentehuis de expositie van het Oranje Comité Kollum. Het Oranjecomité Kollum bestaat dit jaar 100 jaar. Door de jubileumcommissie is een expositie samengesteld over het 100-jarig bestaan. De expositie bestaat o.a. uit foto’s, krantenartikelen en beeldmateriaal van de vele door het Oranje Comité georganiseerde activiteiten. Hoogtepunten in dit 100-jarige bestaan waren het bezoek van Koningin Juliana aan de gemeente Kollumerland en de dorpen tweestrijd tussen Kollum en Aalten. In de jaren zeventig werden er volleybaltoernooien georganiseerd door de heren Gansevoort en Hoiting en in 1976 was er een heus wijnfeest. Al deze hoogtepunten zijn terug te vinden in de expositie.

Voorafgaand aan de opening kreeg het Oranje Comité een beschildering overhandigd door Bert Blauw van de Oranjebond. Dit was een beschildering met de tekst van het Wilhelmus.

Daarna werden een aantal mensen in het zonnetje gezet voor hun inzet tijdens het regelen en organiseren van de activiteiten van het Oranje Comité, dit waren, Steven Braaksma, Freerk Holwerda, Geert Dijkstra, Sjouke en Miranda Henstra

Expositie bezichtigen?

De expositie is te bezichtigen van 27 april tot en met 31 mei 2018 tijdens de openingsuren van het gemeentehuis (op werkdagen van 9.00 – 12.00 uur). Het gemeentehuis is ’s middags gesloten, maar u kunt de expositie maandag tot en met donderdag van 13.00 – 16.00 uur wel bekijken. Op woensdag kan dit tot 19.30 uur. Op maandag, dinsdag en donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur draait er tijdens de expositieperiode een film in de centrale hal van het gemeentehuis, gemaakt door Stefan Braaksma, met mooie beelden van de Oranjefeesten in Kollum door de jaren heen.

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button