HoofdnieuwsRegionaal

Expositie Henk Slagter in gemeentehuis Buitenpost

BUITENPOST – Tot en met 2 oktober kunt u in het gemeentehuis in Buitenpost realistische olieverfschilderijen bezichtigen van Henk Slagter uit Buitenpost.

De handenarbeidlessen op de Havo in Buitenpost zijn misschien wel de grondlegging geweest voor het huidige schilderwerk van Henk Slagter. Hij werd toen al uitgedaagd door de leraar die dacht dat zijn beeldhouwwerken gekocht waren. Toch had hij ze zelf gemaakt. In 2008 vond Henk een schildersdoek op zolder en ging hij het opnieuw proberen. Henk is een autodidact, maar heeft door de jaren heen lessen gevolgd bij enkele bekende kunstschilders om de techniek nog beter onder de knie te krijgen.

Henk Slagter schildert wat hem aanspreekt en de onderwerpen zijn uiteenlopend van stillevens tot portretten. De techniek is olieverf op paneel of doek en hij werkt meestal met de glaceertechniek. Dit is een oude schildertechniek voor olieverf waarbij laag over laag zeer diepe en glansrijke schilderijen kunnen worden gemaakt.

Toen bij de NOS een wedstrijd van ons koningshuis werd uitgeschreven, heeft Henk deze kans aangegrepen en heeft een werk van voormalig koningin Beatrix ingestuurd. Hierna werd hij benaderd door een kunstcollectief in Noord Brabant, dat exposities door het hele land verzorgt. Momenteel hangt werk van Henk van het koningshuis op diverse locaties in het zuiden van het land, onder andere bij Kasteel Heeswijk en Abdij Rolduc.

Foto: Henk Slagter – De botsing

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button