HoofdnieuwsRegionaal

Expositie Karel Sterk geopend in gemeentehuis Kollum

KOLLUM – Dinsdagmiddag 14 mei opende burgemeester Bearn Bilker in het gemeentehuis in Kollum een expositie van de kunstenaar Karel Sterk uit Kollum. Tijdens de expositie, van 14 mei t/m 14 juni 2013, is beeldend werk van de kunstenaar te bewonderen.

Tekenen, schilderen, beeldhouwen, houtsnijden…en onderhand werkt Karel Sterk (geboren in 1952 in Oudebildtzijl) alweer een kleine twintig jaar in de keramiek. In het atelier aan de Van Limburg Stirumweg in Kollum, wordt dagelijks geboetseerd, geschuurd of geglazuurd. Dit gebeurt naast zijn werk aan het Leeuwarder Lyceum, waar hij werkt als docent beeldende vorming.

“Ik maak organische vaassculpturen en vrije sculpturen van klei. De sculpturen zijn hol en uit ringen opgebouwd. Ze ontstaan soms aan de hand van een klein ruimtelijk schetsje in klei, maar meestal laat ik de sculpturen al werkende ontstaan”, aldus Sterk.

Karel maakt via zijn keramiek verbindingen tussen tegenstellingen zichtbaar: Scherpe, harde lijnen en zachte, ronde plastische vormen, worden een harmonieus geheel. Binnen en buiten de keramiekwereld wordt zijn werk gewaardeerd, vanwege de puurheid die het werk uitstraalt in combinatie met de beheersing van het ambacht.

De gemeente Kollumerland c.a. heeft vele goede kunstenaars en daar zijn we trots op. Om daar uiting aan te geven is het gemeentehuis beschikbaar gesteld voor exposities.

De expositie is te bezichtigen van 14 mei tot en met 14 juni 2013, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis (op werkdagen van 09.00 – 12.00 uur). Het gemeentehuis is ’s middags gesloten, maar u kunt wel de expositie bezichtigen op maandag tot en met donderdag van 13.00 – 16.00 uur. Op woensdag kan dit tot 19.30 uur.

Zie ook de website van de kunstenaar www.karelsterkkeramiek.nl

Foto’s Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button