HoofdnieuwsRegionaal

Expositie ‘Onderweg’ in gemeentehuis Buitenpost

BUITENPOST – Tot en met 30 april is in het gemeentehuis in Buitenpost een bijzondere expositie te bezichtigen. Veertien leerlingen van de examengroep Beeldende Vorming TL4 van het Lauwers College exposeren samen met hun docent Hennie Dijk-Stel. De tentoonstelling met als thema ‘Onderweg’ is georganiseerd door stichting Het Behouden Huis uit Buitenpost.

De officiële opening van de expositie vindt plaats op donderdag 31 januari, om 16.00 uur, in het gemeentehuis in Buitenpost.

Leerlingen Lauwers College

Met de docent hebben de leerlingen de hal van het gemeentehuis verkend en zijn ze tot een verdeling van de ruimte gekomen. De plaats van de expositieruimte, vlakbij de weg en het station, bleek wonderlijk goed bij het onderwerp te passen.

De leerlingen hebben zowel ruimtelijk als tweedimensionaal gewerkt. Iedereen moest in elk geval een bushalte / wachtplek ontwerpen naar aanleiding van een les kunstbeschouwing over ‘De Stijl’. Verder waren de leerlingen vrij om samen de ruimte met het begrip ‘Onderweg’ aan te kleden. Daaruit zijn installaties ontstaan met schoenen, met koffers, een fiets en een drieluik van een auto. Vrijwel alle leerlingen hebben het thema heel concreet aangepakt.

Hennie Dijk-Stel, docent Lauwers College

Hennie Dijk-Stel heeft het begrip meer symbolisch ingevuld. Ze werkt tweedimensionaal. Haar vaste thema, de natuur vlak om je heen, bleek wonderwel in het thema te passen. Groei is de centrale gedachte in haar werk. De seizoenen zorgen voor een voortdurende wisseling van het beeld in een tuin, de kijker is altijd onderweg naar het volgende seizoen. Hennie Dijk laat in grote monumentale werken onderdelen uit de natuur zien, gevallen, opgegraven of afgezaagd, maar ook een boeket tulpen in volle bloei. Ook met kleiner werk van wilgenkatjes en potloodtekeningen van verwelkte balderen geeft ze haar blik op de haar omringende natuur weer. Alle levende wezens zijn immers onderweg, van ontluiken naar bloeien en weer verwelken, van geboorte naar dood. Huub van der Lubbe van De Dijk zingt: “Alles komt terecht, we zijn er nog niet, maar we zijn onderweg.”

De expositie is te bezichtigen tot en met 30 april 2013 tijdens openingstijden van het gemeentehuis.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button