HoofdnieuwsRegionaal

Expositie ‘Raar maar waar’ geopend in gemeentehuis Kollum

KOLLUM – Vrijdagmiddag heeft wethouder Paul Maasbommel in het gemeentehuis in Kollum de expositie ‘Raar maar waar’ geopend.

Tijdens de expositie, van 16 oktober tot en met 23 oktober 2015, zijn er kunstwerken van leerlingen van de basisscholen uit de gemeente te bewonderen.

Stichting Kunst Kollumerland heeft in de Kinderboekenweek (7-18 oktober) op alle basisscholen in de gemeente kunstworkshops georganiseerd. De workshops worden gegeven door een beeldend kunstenaar uit de regio en door een team kunststudenten van de Minerva-academie in Groningen

Om aan te sluiten bij het thema van de Kinderboekenweek, ´Raar maar waar´, en omdat de stichting Kunst Kollumerland duurzaamheid belangrijk vindt, werden en worden de gastdocenten en de kinderen uitgedaagd om overwegend restmaterialen te gebruiken bij het maken van de werkstukken. Gedacht wordt aan bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal, afvalhout, oude kleding en snoeihout. Daarnaast kan uiteraard verf, lijm, touw etc. van pas komen.  De werkstukken worden deze week op de scholen tentoongesteld en in de herfstvakantie in het gemeentehuis in Kollum.

Expositie bezichtigen?

De expositie is te bezichtigen van 16 oktober tot en 23 oktober 2015, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis (op werkdagen van 09.00 – 12.00 uur). Het gemeentehuis is ’s middags gesloten, maar u kunt wel de expositie bezichtigen op maandag tot en met donderdag van 13.00 – 16.00 uur. Op woensdag kan dit tot 19.30 uur.

Foto’s Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button