Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Expositie regionale kunstenaars in molen Burum

BURUM – Leerling-molenaar Tineke Popma exposeert eind december samen met zo’n tien regionale kunstenaars schilderijen in koren- en pelmolen Windlust in Burum. Er is uiteenlopend werk te zien, van landschappen en dieren tot stillevens. Zo komen in de herbouwde Windlust kunst en molenaarschap samen. De expositie met wel 80 werken is van maandag 28 tot en met woensdag 30 december te bezichtigen. De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.30 uur. De toegang is gratis.

Tineke Popma uit de Lêste Stuver bij Buitenpost raakte ruim drieënhalf jaar geleden betrokken bij de Burumer molen. “Toen zagen we vanuit ons huis de gloed van een brand in Burum. De molen stond in brand! Dat deed mij veel verdriet en dat heb ik verwerkt in het schilderij ‘Vreemd paasvuur in Burum’”, vertelt Tineke Popma. Het schilderij heeft ze later geschonken aan de Stichting Erfgoed Kollumerland, de eigenaar van Windlust, waarna het is verkocht voor de herbouw van de molen.

Inmiddels is Tineke Popma vergevorderd met haar opleiding tot molenaar. Het is voor haar een wens en tegelijk een logische locatie om deze expositie te organiseren in Windlust. Ook andere kunstenaars uit de regio doen graag mee aan de tentoonstelling van 28 tot en met 30 december in Burum.

Een schilderij van Tineke Popma, onderdeel van de expositie in Windlust.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button