Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Expositie ‘Weefdesign’ in gemeentehuis Buitenpost

KOLLUM – Van 16 oktober tot en met 20 december is in het gemeentehuis in Buitenpost de expositie van weefgroep ‘Weefdesign’ te bezichtigen. De expositie wordt officeel geopend door Sieny van Weesep, voormalig docente weven aan het Kunstencentrum in Groningen, op donderdag 16 oktober om 16.00 uur, in het gemeentehuis in Buitenpost.

‘Weefdesign’ is een groep enthousiaste weefsters uit Fryslân, Groningen, Drenthe en Flevoland. Kunstenares Anneke Kolijn is de motor van de groep. Na de opleiding aan het Kunstencentrum in Groningen, zijn de weefsters samen verder gegaan. Eerst bij het Kunstencentrum, later thuis bij Anneke Kolijn. In de loop van de jaren is een hechte groep ontstaan, die elkaar inspireert en waarbinnen ieder haar eigen stijl steeds verder ontwikkelt.

Leden van ‘Weefdesign’ exposeren regelmatig, als groep, maar ook individueel. Het werk bestaat uit experimentele weefsels, zowel in het platte vlak als ruimtelijk. Materiaalkeuze en techniek zijn vrij. Het komt voor dat het weven zelfs geheel wordt losgelaten en vrij met de gekozen materialen wordt gewerkt. Het is deze vrijheid van werken die tot boeiende en verrassende resultaten leidt. In Buitenpost is recent werk te zien, onder ander met het thema schaduw.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button