HoofdnieuwsRegionaal

Extra aanpassingen busdienstregeling Arriva in Friesland

KOLLUM – Vanwege het coronavirus en de maatregelen die door de overheid hiervoor zijn genomen, hebben wij momenteel minder personeel én minder reizigers. Het maatschappelijk belang van openbaar vervoer is groot. Arriva probeert wil de reizigers zo lang mogelijk van dienst zijn. Tenslotte vervoert Arriva dagelijks reizigers die werkzaam zijn in vitale sectoren. Juist nu is het extra belangrijk dat deze medewerkers kunnen werken.

Arriva vraagt uw begrip voor deze situatie. Door de dienstregeling aan te passen bieden we reizigers toch een betrouwbare dienstregeling tijdens de hele dag én op alle dagen van de week.

Verdere aanpassing dienstregeling bus
In de provincie Friesland rijdt Arriva vanaf 25 maart iedere dag volgens de zondagdienstregeling met behoud van ochtendritten van maandag tot en met zaterdag als aanvulling.

De Opstapper
Waar geen bussen, lijntaxi’s, belbussen of buurtbussen meer rijden, biedt de Opstapper een alternatieve reismogelijkheid. De Opstapper is vraagafhankelijk, maar rijdt volgens een vaste dienstregeling. Deze is te vinden op www.arriva.nl. De Opstapper is tot een uur voor vertrek te reserveren via telefoonnummer 0800-2802803 (gratis).

Waddeneilanden
De dienstregeling van de bussen die naar Holwerd rijden (lijn 66 en 166) wordt aangepast aan het vaarschema van de veerdienst naar Ameland. Daarnaast is op de eilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog de dienstregeling aangepast aan de afvaarten van de veerboten.

Reisinformatie
De aangepaste dienstregeling voor de bussen staat vanaf 25 maart in de reisplanners. De aangepaste dienstregeling kan van invloed zijn op aansluitingen. Kijk voor meer informatie in de reisplanner. En voor de aangepaste dienstregeling verwijst Arriva je ook naar de website www.arriva.nl/corona.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button