HoofdnieuwsRegionaal

Fairtrade Gemeente Tour bezoekt Dantumadiel

DAMWALD – Van 26 oktober tot en met 5 november vindt de Fairtrade Gemeente Tour 2013 plaats. Een kwart van alle Nederlandse gemeenten is een Fairtrade Gemeente (in wording). Fairtrade Gemeenten kopen fairtrade producten in en stimuleren het gebruik van fairtrade bij lokale bedrijven, winkels en restaurants. De Fairtrade Gemeenten willen heel Nederland fairtrade maken.

Fairtrade Gemeente Tour

De Fairtrade Gemeente Tour bezoekt gemeentehuizen en winkelcentra. Op maandag 4 november komt de tour van 14:00 tot 16:00 uur in het winkelcentrum van Damwâld aan. Aanwezigen kunnen dan genieten van fairtrade koffie met wat lekkers erbij. Bovendien komt de wereldwinkel uit Dokkum om hun producten te laten zien. Om 15:00 uur  zal wethouder Bos aanwezig zijn om bekend te maken dat de gemeente Dantumadiel ook wil streven naar het behalen van de titel Fairtrade Gemeente.  Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom!

Meer informatie over de tour vindt u op www.fairtradegemeenten.nl/FairtradeTour.

Over Fairtrade Gemeente

De titel Fairtrade Gemeente toont aan dat in een gemeente de lokale overheid, winkels, bedrijven, horeca, organisaties en inwoners gezamenlijk zorgen voor meer eerlijke handel. Een onafhankelijke jury, onder leiding van Jacobine Geel, oordeelt of gemeenten de titel Fairtrade Gemeente mogen dragen. Nederland telt inmiddels 36 Fairtrade Gemeenten – waaronder Groningen, Rotterdam en Utrecht – en daarnaast nog eens 60 andere gemeenten die hard op weg zijn om deze titel te bemachtigen. Wereldwijd zijn er meer dan 1300 Fairtrade Gemeenten verspreidt over 24 landen. Kijk voor meer informatie op www.fairtradegemeenten.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button