HoofdnieuwsRegionaal

Fairtrade in Noardeast-Fryslân

DOKKUM – Maandagmiddag kwam de werkgroep Fairtrade Noardeast-Fryslân in het bijzijn van wethouder Hanemaaijer voor het eerst bijeen. Het college heeft een hoge ambitie wat betreft duurzaamheid en de inzet van de werkgroep is van belang om verder te kunnen bouwen aan fairtrade, aldus de wethouder.

Deze werkgroep  is een samenvoeging van de fairtrade werkgroepen uit de voormalige gemeenten Kollumerland c.a. en Dongeradeel. Inmiddels is ook een inwoner afkomstig uit de voormalige gemeente Ferwerderadiel lid geworden. Eén van de eerste uitdagingen voor de werkgroep is, om er voor de zorgen dat de gemeente Noardeast-Fryslân de eervolle titel Fairtrade Gemeente krijgt toegekend. Daarvoor is nodig dat de detailhandel fairtrade producten aanbiedt en gebruikt. De rol voor maatschappelijke organisaties en consumenten is groot, want zij zullen in deze gemeente producten met het fairtrade keurmerk gaan kopen en gebruiken. Ook de gemeente zelf zal een niet te onderschatten bijdrage gaan leveren.

Uitdagingen genoeg en de rol voor de werkgroep is om vooral de bewustwording voor een eerlijk leefbaar loon voor de producenten te promoten. Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button