EvenementenHoofdnieuwsRegionaalSport

Fantastische dressuurshow door talentvolle lokale amazones

BUITENPOST – Onze regio kent veel sporttalenten, zo ook in de hippische sport. Vier van deze lokale talenten presenteren zich op woensdag 6 augustus tijdens het Concours Hippique Buitenpost met een fantastische dressuurshow op muziek. De show, een combinatie van muziek en de natuurlijke bewegingen van het paard wordt verzorgd door de amazones Heleen de Haas, Harmina Holwerda, Ieke Baukje Anema en Thea Dijkstra.

De vier Friese hengsten die in de show door de dames worden bereden zijn echte toppaarden. Fonger T. fan ’e Boppelannen, bereden door Heleen de Haas, is een afstammeling van de bekende hengst Loadewyk 431 en is, net als zijn berijdster, zeer talentvol in de dressuur. De hengst Petrus PJ, afstammeling van Heinse 354, wordt bereden door Harmina Holwerda en dit paar werd in 2013 Fries Kampioen klasse Z2. Het derde paard in de ring is Wifo’s Reinder, bereden door Ieke Baukje Anema. Wifo’s Reinder is een 9-jarige hengst, stamt af van Beintse 418 en loopt klasse ZZ-zwaar. Abe fan Bangazathe is het laatste paard in de show en wordt bereden door Thea Dijkstra. Ook Abe werd al meerdere malen Fries Kampioen en stamt af van Brandus 345.

Kortom: stuk voor stuk prachtige en zeer getalenteerde paarden die met hun al even talentvolle amazones garant zullen staan voor een fantastische show! Het Concours Hippique Buitenpost wordt gehouden op woensdag 6 augustus op het Mejontsmaterrein aan de Hoefslag in Buitenpost. Het non-stop programma is van 9.00 tot 18.00 uur en kaarten zijn verkrijgbaar via de website en voorverkoopadressen. Nieuw dit jaar zijn de overdekte tribunes die het publiek zowel tegen felle zon als regen bescherming bieden. Kinderen tot en met 14 jaar hebben gratis toegang. Kijk voor alle informatie op www.chbuitenpost.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button