Buiten regioEvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Feestdagenweekend bij de Noord-Friese Winkeltjesroute

KOLLUM – Op zaterdag 30 november en zondag 1 december zijn alle winkels van de Noord-Friese Winkeltjesroute geopend van 10 tot 17 uur. De winkeltjes zijn in het kader van de feestdagen in stijl versierd en verschillende winkeltjes hebben feestelijke kortingsacties die alleen gelden tijdens dit weekend. Ook wordt er op verschillende locaties glühwein en warme chocolademelk met slagroom geserveerd. De Noord-Friese Winkeltjesroute in het buitengebied van Ferwerderadeel en Dongeradeel geeft u een uitgelezen kans om eens een kijkje te nemen bij de soms afgelegen, maar sfeervolle winkeltjes en ateliers.

In de tien aangesloten winkels treft u een grote variëteit aan artikelen en de route biedt u een mooie gelegenheid om te shoppen voor Sinterklaas of Kerst. Het winkelaanbod varieert van cadeau artikelen, ambachtelijk vervaardigd linnen, landelijke huis- en tuindecoraties, handgemaakte kaarsen, sieraden, Frans brocante tot vintage kleding en tweedehands huisraad. Tevens is er volop keuze in keramiek zoals handgedraaid aardewerk, mozaïek en Pools en Engels servies.

Het bijzondere aan de Winkeltjesroute is de grote diversiteit aan activiteiten. Zo houden verschillende ondernemingen zich behalve met de winkel ook bezig met het geven van workshops of schenken zij de opbrengsten aan een goed doel. Vraag er gerust naar als u een van hen bezoekt. Bij de winkeltjes met een atelier krijgt u uitleg over hoe zij op een ambachtelijke wijze hun producten zelf maken en over welke lessen zij geven. Ook kunt u Informatie inwinnen over een verzorgde high-tea in de theetuin, een overnachting op de camping of bij de Bed & Breakfast.

Via een speciale routekaart, tevens stempelkaart, kunnen mensen hun eigen fiets- of autoroute uitstippelen. De route is ca 40 km lang en loopt door het Friese terpenlandschap. De routekaart is bij de diverse deelnemers, VVV’s en via de eigen website te verkrijgen. De tien winkeltjes zijn gevestigd in of buiten de dorpen Holwerd, Blije, Ferwert, Burdaard, Reitsum, Lichtaard, Hiaure en Ternaard. Wanneer de stempelkaart vol is, ontvangt men een aardige attentie.

 

Meer informatie over de winkeltjesroute is te vinden op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Ook is de route te volgen via Facebook Noord-Friese Winkeltjesroute. Sommige winkels zijn ook op andere dagen van de week geopend. Maar stel het niet uit, want voor je het weet, is Sinterklaas alweer naar Spanje vertrokken!

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button