HoofdnieuwsRegionaal

Feestelijk afscheid Juf Cobie Weber op CBS de Bining

WESTERGEEST – Vrijdagochtend werd Juf Cobie Weber voor haar afscheid van CBS de Bining van huis gehaald met een cabrio, die versierd was met ballonnen. Ondertussen hadden de kinderen van de Triemen zich verzameld bij de speeltuin aldaar. Toen juf Cobie arriveerde ging er een gejuich op en werd de rit voortgezet naar Westergeest, waar de kinderen bij de kerk klaar stonden om bij de stoet aan te sluiten. Gezamenlijk ging men op weg naar de school. Juf Cobie heeft 39 jaar in het onderwijs gewerkt, eerst 32 jaar aan de Julianaschool in Kollum en daarna 7 jaar aan de De Bining. Ze gaat genieten van haar prepensioen.

Er was door de kinderen een lied voor Juf Cobie ingestudeerd, dat buiten werd gezongen. Alle kinderen gingen daarna naar de grote zaal waar hen een workshop van Circus Salto wachtte.

Sander Balk van Circus Salto gaf uitleg over een aantal acts, maar had ook een dier bij zich in de koffer. Het was een vogel, die kon praten. Dat vonden de kinderen een groot succes. Deze vogel wilde juf Cobie een kusje geven, maar liet haar juist een beetje schrikken. Daarna mochten de kinderen met hun eigen groep de acts aanleren en uitproberen.

“s Middags waren de (groot) ouders uitgenodigd om van de voorstelling van de kinderen te kunnen genieten. Het was een hele prestatie, wat de kinderen in een paar uur tijd hebben geleerd, jongleren, door hoepels springen, over een draad lopen en nog veel meer.

Daarna werd officieel afscheid genomen van Juf Cobie. Aan haar werd een boek met A4tjes overhandigd, dat de kinderen hadden gemaakt en een pot met geld, waar Cobie met haar gezin een weekendje van op vakantie kan. Juf Cobie bedankte iedereen voor de plezierige samenwerking en leuke contacten met de ouders en zij had ook nog een cadeau voor alle groepen van de Bining meegenomen. Ook van juf Magrietha werd officieel afscheid genomen. Ook voor haar was een mand vol met cadeaus.

Aan het einde van de middag kon men de beide juffen nog even gedag zeggen.

Foto’s Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button