EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Feestelijke eerste Koningsdag bij De Kruidhof en IJstijdenmuseum

BUITENPOST – Op zaterdag 26 april 2014 komt circus Harrie Harrewar naar De Kruidhof en het IJstijdenmuseum met een wel heel bijzondere circusvoorstelling van honden, eenden, duiven en nog meer dieren die je niet in het circus verwacht. Daarnaast kunnen kinderen worden geschminkt door een heuse schminkkunstenares die een echt kunstwerk van je gezicht maakt. In de grote educatieve kinderspeeltuin met veel zand en water zijn allerlei sport- en spelmaterialen uitgestald waarmee kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Voor volwassenen is er een stand met prachtige eenjarigen en hanging baskets en verkoop van een zeer uitgebreid assortiment van planten op de verkooptuin van De Kruidhof. Het IJstijdenmuseum is geopend en heeft sinds vorig jaar nog meer educatieve elementen die jong en oud een kijkje in de geschiedenis van het gebied geven.

 

Circus Harrie Harrewar
In de muziektuin van De Kruidhof probeert Harrie, de klungelige, slome baas de kunstjes van zijn eigenzinnige hondjes aan de man te brengen. Als het spel gaat beginnen lijkt het aanvankelijk een rustige vertoning. Maar al snel worden de honden enthousiaster en gaan ze steeds meer hun eigen gang. Tja, wie is er nu eigenlijk de baas?Als dan ook nog de eenden zich waggelend in de strijd mengen, dan dreigt de circusbaas het onderspit te delven.  Maar… door de rust die hij uitstraalt, komt alles toch weer op zijn pootjes terecht. Een bijzonder leuke voorstelling voor jong en oud waar natuurlijk ook de kinderen een belangrijke rol mogen spelen. Er zijn twee voorstellingen om 13.30 en 15.00 uur. De voorstellingen zijn gratis. Op de tuin is er iets lekkers en een drankje verkrijgbaar.

Schminkkunstenares

Vanaf 13.00 uur is Claus Schminkerij, Schminken, bellypaint en bodyart op de Muziektuin of  bij slecht weer in het IJstijdenmuseum aanwezig. Kinderen kunnen een prachtig kunstwerk op hun gezicht laten schminken.

 

Verkoop van eenjarigen, hanging baskets en bijzondere planten en kruiden

Traditioneel werd op de laatste zaterdag van april altijd een tuindag met diverse standhouders georganiseerd. Omdat ons eigen assortiment in de afgelopen jaren is uitgebreid tot een volledig aanbod voor uw hele tuin wordt deze markt niet meer georganiseerd. Wel is er nog een stand met eenjarigen en hanging baskets en is de verkooptuin gratis geopend. Wij geven u graag advies. Ons tuincafé met groot terras is de hele dag geopend voor koffie met gebak, lunch of een drankje.

 

Op deze dag geldt een speciaal entreetarief van € 2,50 voor volwassenen en € 1,00 voor kinderen. Museumkaarthouders gratis toegang. www.dekruidhof.nl

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button